Drechtstedendames komen wederom te kort

De veldwedstrijd van zondag thuis tegen H.V.O.S. werd in verband met het slechte weer binnen gespeeld. Opnieuw lukte het echter niet om de punten te pakken.

Met Bart Keizer op de bank, hij verving trainer/coach Raymond van der Staay (werk), werd het een wedstrijd met meerdere gezichten. Diverse zwakke momenten werden afgewisseld met sterke momenten. Als de achterstand bijna was weggewerkt waren er weer ongelukkige momenten waarop een overwinning ver weg was. Daarnaast waren er ook momenten waarop de ploeg zichzelf niet beloonde door strafworpen te verzilveren. Zo ook voor de pauze waarbij een inhaalrace bruut werd afgebroken met twee break-outs waardoor het verschil alsnog 5 treffers betrof (4-9). Ook na de rust waren er momenten dat mooie treffers van Brigitte Stout en Iona Iroftei (10-14) te niet werd gedaan door foutjes. Uiteindelijk werd het toch nog een flinke nederlaag met 11-19.

Met nog één veldwedstrijd voor de boeg, zondag om 15.00 uur bij Schipluiden, kan Van der Staay daarna aan de slag met het zaalteam. Zeker vijf potentiële eerste team speelsters spelen niet op het veld waardoor er tijdens de veldcompetitie altijd een mix staat van het eerste en het tweede. Toch gebruikt Van der Staay de veldcompetitie om zoveel mogelijk speelsters aan het werk te zien zodat er een zo sterk mogelijke zaalselectie kan worden gemaakt. De zaalcompetitie start op 24 oktober.