Drechtstedendames krijgen niet wat ze verdienen

Vriend en vijand was het er over eens. Beide ploegen hadden zondag na de handbalwedstrijd tussen de dames van Drechtsteden en Foreholte recht op een beloning. Uiteindelijk gingen de gasten uit Voorhout met de volle buit (17-18) er vandoor.

Het was een spannende en mooie wedstrijd tussen twee teams die er beide voor gingen. Laura Gorter en Iona Iroftay waren goed op dreef met enkele fraaie treffers. Ook de cirkelspeelsters werden regelmatig in de aanval betrokken. De spelhervattingen waren voor tegenstander Foreholte die via een snelle break-out regelmatig de verdediging verraste. In de rust (10-10) heeft trainer Raymond van der Staay de ploeg erop gewezen na een afgeslagen aanval sneller de verdediging op te pakken. Ook het tweede deel deden de ploegen niet voor elkaar onder. Verdedigend, onder leiding van keepster Dunja Berkhout, werd menig aanval afgeslagen. Aanvallend vormden Kisten Heijboer en A junior Marlous Bode een prima duo. Het verschil bedroeg in de tweede helft maximaal 1 doelpunt in voor of achterstand. Zo ook in de laatste minuut. Bij een stand van 17-18 werd een aanval van Drechtsteden in eerste instantie afgeslagen. In de rebound raakte een Foreholte speelster geblesseerd. De wedstrijd werd stil gelegd, maar de tijd liep door, waardoor kostbare tijd verloren ging. De kans om alsnog de gelijkmaker aan te tekenen verdween als sneeuw voor de zon. “Jammer”, was de reactie na afloop van Van der Staay. “In deze klasse is het niet gebruikelijk dat de tijd bij blessures wordt stil gezet, maar bij deze wedstrijd was dit misschien wel op zijn plaats geweest. In deze wedstrijd hadden beide ploegen minstens één punt verdiend. Die kans kregen we helaas niet meer”. De ploeg werd deze zondag op sublieme wijze aangevuld door de A junioren Zoey Berkhout, Marlous Bode en keepster Daphne Tamboer. Ook een compliment verdient de invaller scheidsrechter Lindsey Keijzer-Slot die de niet opgekomen scheidsrechter op goede wijze verving.

Zondag 3 april 2022 gaat de competitie bij de dames weer verder met een uitwedstrijd bij ditzelfde Foreholte. Om 11.00 uur wordt in Voorhout de eerste bal geworpen. “Hopelijk wordt dit net zo’n goede wedstrijd als vandaag, maar dan hopen we wel de punten mee naar huis te nemen”, reageerde de ietwat teleurgestelde trainer na afloop.