DTS’35 Ede maatje te groot voor vrouwen RVVH

De eerste wedstrijd die van het programma verdween in maart door de coronacrisis was de uitwedstrijd tegen DTS. Bij de start van de nieuwe competitie was DTS’35 Ede de eerste tegenstander van RVVH. De Gelderse formatie was een maatje te groot voor de Ridderkerkse ploeg, 1-3.

Na een half jaar geen competitie te hebben gespeeld was het voor topklassers RVVH en DTS een spannende start van de nationale competitie. Beide ploegen kenden een prima voorbereiding maar nu het echt losbarst was het afwachten wat die voorbereiding waard was. Titelkandidaat DTS ging voortvarend van start en zette RVVH gelijk onder druk. Trainer Thomas van RVVH had daar rekening mee gehouden en liet zijn vrouwen compact spelen. Het duurde tot de 22e minuut tot DTS de voorsprong nam. Nog voor rust kwam de beter spelende ploeg op een terechte 0-2.

Na rust was DTS gelijk scherp en al na vier minuten nam het een 0-3 voorsprong op een prima spelend RVVH. De angel was daarmee uit de wedstrijd en de ploeg uit Ede controleerde de wedstrijd zonder grote kansen te creëren. De Ridderkerkse ploeg bleef geloven in een goed resultaat. Dat geloof werd beloond uit een vrije trap die door Alyssa Dijkstra tegendraads werd ingekopt.

De eindstand, 1-3, is een goede afspiegeling van de strijd in de eerste ronde van de competitie.