Sport

Duo verantwoordelijk voor dames Drechtsteden

Het duo Bianca Noordhuizen en Raymond van der Staay is het komende seizoen verantwoordelijk voor de handbal dames van Drechtsteden. Net als bij de heren volgen dit seizoen de dames van de verenigingen Conventus (Zwijndrecht) en Saturnus’72 (Ridderkerk) het voorbeeld van de heren. Ook zij gaan de samenwerking aan. Waar het Papendrechtse D.E.S.’72 bij de heren wel aanhaakte doen ze dit voorlopig bij de dames nog niet. Ook de dames junioren A, B en C gaan op in de samenwerking. De teams spelen hun thuiswedstrijden afwisselend in Zwijndrecht en Ridderkerk.

Beide trainers zijn geen onbekende binnen de verenigingen. Van Noordhuizen heeft in het verleden al getraind bij de jeugd van beide clubs en heeft 40 jaar handbalervaring. De 48 jarige trainster heeft vorig seizoen, naast haar werk bij de jeugd, ook het seizoen afgemaakt bij de dames van Conventus als trainer/coach. De manager bij een telefoonbedrijf zal op vrijdag de trainingen verzorgen terwijl van der Staay de dinsdagtraining voor zijn verantwoording neemt. 

Raymond van der Staay kent beide verenigingen ook van binnen uit. De 54-jarige brigadier bij de politie Rotterdam Rijnmond stond in het begin van zijn carrière in de topsport selectie van Saturnus’72. De toenmalige Ridderkerker maakte rond 1989/1996 deel uit van de twee teams die uitkwamen in de op één na hoogste divisie van het handbalverbond. De Zwijndrechtenaar geeft al 14 jaar training op diverse niveaus bij Conventus.   

Omdat, met name Van der Staay, in ploegendienst werkt is gekozen voor een duo als trainer/coach bij de dames. “Er is natuurlijk wel heel veel te plannen, maar 100% training geven en coachen gaat met mijn baan niet lukken. Maar samen met Bianca moeten wij de dames een stabiele basis kunnen geven”, geeft Van der Staay aan. Beide verenigingen, verenigd in de TC van Drechtsteden, zijn blij met het duo. “De samenwerking bij de dames en heren bied bij de senioren en jeugd de mogelijkheid voor volwaardige teams waarin spelers op eigen niveaus kunnen spelen. Inmiddels hebben we naast de dames en herentrainer (heren Lazar Popov red.), de Drechtsteden technische staf nagenoeg rond. Eerder werden al diverse jeugdtrainers aangesteld,” vullen de voorzitters van de verenigingen aan. Wel zullen de verenigingen nog wel onder hun eigen naam spelen met D, E en F jeugd. Als corona verder geen roet in het eten gooit zijn de eerste trainingen half augustus.     

Op de foto boven: Raymond van der Staay, Bianca Noordhuizen en Saturnus’72 voorzitter Peter Maaskant. | Foto: Hans Muntz