Een verloren zaterdagavond voor de handballers

“Het was een verloren zaterdagavond en een gemiste kans om tegen deze tegenstander punten te pakken”, was de teleurgestelde reactie van coach André de Waal na de verloren wedstrijd bij Gemini in Zoetermeer.

Drechtsteden 1 speelde zaterdagavond een slechte wedstrijd. Er was nauwelijks sprake van goede acties. “Vanaf de eerste minuut leken de mannen op “dode vogeltjes”. Vooral aanvallend was het slecht. De thuisploeg uit Zoetermeer (Gemini) had geen kind aan de gasten en konden zo eenvoudig uitlopen naar een 14-8 rust. Acht treffers in 30 minuten is ongekend in het mannen handbal. Het tweede deel was aanvankelijk aanzienlijk beter. Drechtsteden liet zien dat er wel degelijk handbal in de ploeg huist. Maar helaas bleef het aantal treffers ook nu beperkt. Uiteindelijk zakte het niveau weer weg en kon Gemini de overwinning eenvoudig naar zich toe trekken met 25-16.

Er zal donderdag duidelijk uit een ander vaatje getapt moeten worden als de tweede divisie ploeg handbalshop/Witte Ster op bezoek komt voor de beker (21.00 uur). De competitie ligt daarna wegens de herfstvakantie een weekje stil.