Eenvoudige overwinning Rijsoord

Rijsoord heeft afgelopen dinsdagavond een vrij eenvoudige overwinning geboekt in het kader van de Palace Casino Cup. Tegenstander was het Rotterdamse YVV De Zwervers, dat met nul punten onderaan in de derde klasse staat. De uitslag viel zoals verwacht uit in het voordeel van de Kraaien; 2-6.

Trainer Steef Buijs had ten opzichte van zaterdag wat wisselingen toegepast en in de rust paste hij drie wissels toe, zodat iedereen aan spelen toe kwam. Rijsoord was aan haar stand verplicht deze wedstrijd winnend af te sluiten, maar als zo vaak kan je het eigenlijk niet goed doen. Of je verliest of de uitslag blijft beneden de maat. Daar was dinsdagavond echter geen sprake van. Binnen het halve uur was de openingstreffer daar door een doelpunt van Nelson Costa de Brito, die met een kopbal de doelman van de thuisploeg verraste; 0-1. Daarna een redelijk gelijk opgaande wedstrijd waarbij de thuisploeg nooit echt gevaarlijk werd en de verdediging vrij eenvoudig de aanval kon afstoppen. Kort voor rust liep Rijsoord uit naar 0-3 door twee doelpunten van Jimmy van der Vaart, waarbij er een voortkwam uit een strakke voorzet van Stephan Ooms.

Na de rust mocht de thuisploeg nog even het gevoel hebben dat er tegen Rijsoord nog wel wat te halen was toen na drie minuten in die tweede helft er werd tegen gescoord; 1-3. Daarna liep Rijsoord weer eenvoudig uit na 1-5 door doelpunten van Mike van Gool en d’Angelo da Silva. Tussen de twee doelpunten door had YVV De Zwervers nog op de lat geschoten en kon de thuisploeg, al dan niet in buitenspel, op 2-5 komen. De finale was voor Casper Gerritse, die de bal onhoudbaar in de bovenhoek deed verdwijnen; 2-6. Deze uitslag was ruim voldoende om de volgende ronde in deze beker te bereiken.

Opstelling: Joep Nootenboom – Stephan Ooms (46. D’Angelo da Silva)  – Romain van Bruggen – Delsley de Wolf – Mike van Dongen – Stefan Havelaar – Zepp Jacobs – Khalid Rahli – Patrick Berends (65. Casper Gerritse) – Jimmy van der Vaart – Nelson Costa de Brito (46. Mike van Gool).