Eenvoudige zege KCR

Zonder heel diep te hoeven gaan heeft KCR bij de start van de tweede helft van de veldcompetitie een simpele overwinning geboekt op het laag geplaatste NOVA: 15-10.

KCR kende een vliegende start. Demi Nugteren had slechts twee doelpogingen nodig waarvan één vanaf de strafworpstip om de thuisploeg op een 2-0 voorsprong te zetten. In het tweede aanvalsvak had ook Floris Jan Bos twee schoten nodig om de voorsprong te verdubbelen. Gelegenheidsaanvoerder Mark van der Schelling (Remon de Vos, net teruggekeerd van huwelijksreis zat op de bank) was goed voor de 5-0, dat alles binnen 10 minuten.

Daarna nam de thuisploeg gas terug en zorgde er zo voor dat NOVA min of meer kon terugkomen in de wedstrijd. Na een wat gezapig tweede gedeelte van de eerste helft zag het thuispubliek de rust aanbreken met een 8-4 voorsprong voor KCR.

Ook in de eerste fase na de rust ontbrak bij KCR de scherpte van het eerste kwartier. Via 8-6 en 9-7 dreigde het nog even spannend te worden, maar op het juiste moment schakelde de thuisploeg naar een hogere versnelling. In korte tijd werd de voorsprong van 9-7 uitgebouwd tot 13-8 waarmee de wedstrijd was gespeeld. De ingevallen Remon de Vos en Floris Jan Bos (zaterdag goed voor vijf treffers) verzorgden het slotakkoord voor KCR.

Ook Terry Herreigers (hij verving de voor een aantal weken afwezige Patrick den Hertog) vermeldde deze versnelling in zijn analyse: ”We werden op tijd wakker zodat we nooit echt in gevaar kwamen. De twee sterke aanvallende periodes in de wedstrijd lieten zien hoe groot het kwaliteitsverschil in wezen was. Maar dat het dinsdag beter moet is duidelijk”.

Dinsdag immers staat de uitgestelde kraker tegen medekoploper Synergo in Utrecht op het programma. KCR zal dan meer treffers nodig hebben dan de 15 van afgelopen zaterdag,.