Sport

Eerste klap voor handballers een daalder waard

Het was even wachten wie er op de Dijk in Volendam stond te wachten. Een geroutineerd derde team van de Eredivisionist of een team met talentvolle beloften. Het laatste was het geval. Dit leverde een snelle wedstrijd op die Drechtsteden 1 een overwinning opleverde. De dames haalde ook de eerste punten binnen in de veldcompetitie. Tegen D.W.S. werden twee punten behaald.  

Eerder vorige week was trainer/coach André de Waal er wel uit. Na een intensief oefenprogramma kon hij (voorlopig?) de wedstrijdselecties bekendmaken van de drie teams die als Drechtsteden dit seizoen de competitie ingaan. “Uiteraard een spannend moment om van de drie verenigingen, Conventus, D.E.S.’72 en Saturnus’72, de juiste mensen in de juiste teams te zetten. Zeker als duidelijk wordt dat er heel veel talent zit. Neem bijvoorbeeld de keepers waar weinig tot geen verschil in kwaliteit zit. Met deze selectie hoop ik met het eerste in het linker rijtje te komen van de Hoofdklasse C”, was de reactie van de Waal. Tijdens de eerste wedstrijd stond er zondag gelijk een outsider op het programma. “Je weet nooit met welk team Volendam 3 op de proppen komt. Outsiders of talenten, maar altijd zeer goede spelers”. Met Ralph van den Berg in doel, speelde een uitstekende wedstrijd, was het voor de rust een gelijk opgaande wedstrijd. Veel onderscheppingen leverde veel doelpunten op met een hoofdrol voor Justin Vlasblom. Na de rust (15-16) bouwde Drechtsteden het verschil uit tot 18-22. Daarna viel de ploeg even terug tijdens een rommelige fase, maar dit was van korte duur en door hard werken werd een veilige voorsprong opgebouwd. Een 26-34 kon uiteindelijk verdiend als einduitslag worden genoteerd.   

De dames konden na de thuiswedstrijd met D.W.S. ook twee punten op het conto schrijven. Het waren de eerste van dit veldseizoen. Na drie nederlagen een verdiende 17-14 overwinning, rust 9-9. Chantal Daalder stond gewoon in het doel na de vervelende knie blessure van vorige week. Ook nu eiste ze weer in positieve wijze een hoofdrol op. Coach Dylan Muller was na afloop dan ook zeer tevreden. Maar niet alleen over de keeper, “we hebben vandaag een uitstekende wedstrijd gespeeld met een kleine dip in de tweede helft. Maar nadat we ons herpakt hadden haalden we de twee punten binnen. Een prima teamprestatie”. 

Volgend weekend komen de dames niet voor de competitie in actie. Zaterdagavond treffen de heren Groene Ster uit Zevenbergen (19.30 uur). Een ploeg waar in de oefenreeks al eerder, met wisselend succes, tegen gespeeld werd. Zij wonnen afgelopen weekend met dezelfde cijfers (34-26) voor de competitie thuis van US 2.