Eerste punt voor RVVH

RVVH is er zaterdag in zijn thuiswedstrijd tegen streekgenoot Heinenoord in geslaagd zijn eerste puntje van deze nog prille competitie binnen te slepen. Voor Heinenoord betekende dit het derde gelijke spel op rij.

De wedstrijd was over het algemeen zeer matig te noemen. Heinenoord had met name in de eerste helft het iets betere veldspel maar beide ploegen kregen niet echt grote kansen. RVVH kreeg zijn eerste kansje na een voorzet van aanvoerder Merencia die maar net door Könemann gemist werd. Heinenoord kwam middels de ex-RVVH-ers Van Dam en Buist goed door over de rechterkant maar het schot van Buist werd gered door de prima keepende Tim Elkhuizen. Ook een hard schot van Sander de Heus na een snelle aanval over de rechterflank via Buist ging net naast de goal van RVVH.

06-10-2018: Voetbal: RVVH v Heinenoord: Ridderkerk 1e klasse seizoen 2018-2019 L-R Tim Elkhuizen keeper van RVVH

Enkele corners van Heinenoord beoogden ook niet het juiste effect. Halverwege de eerste helft kreeg de geheel vrijstaande Geert Cleef een prima kans maar hij aarzelde te lang om de trekker over te halen waardoor deze kans voor RVVH verloren ging. Enkele minuten later kreeg RVVH een vrije trap op de rand van de zestien te nemen na een overtreding op Könemann. Merencia schoot de bal echter te laag in waardoor de opgestelde muur redding kon brengen. Vijf minuten voor rust kon Thomas van Prooijen hard inschieten na een prima pass van El Koubai, maar Thomas zag zijn harde schot geblokt worden door een Heinenoord-verdediger. Het slotakkoord in de eerste helft was voor Brandon Könemann maar hij zag zijn inzet over het doel van Heinenoord gaan zodat de rust aanbrak met de bekende brilstand van 0-0.

De tweede helft bracht wat meer leven in de brouwerij. Zo kwam Heinenoord redelijk fel uit de startblokken en zag Van Dam zijn vrije trap na een handsbal van RVVH op de binnenkant van de paal belanden. Een schot van Andrew van Tiggelen (inderdaad de zoon van “spijker” Adri) werd door Elkhuizen prima gestopt. Een kwartier na rust zag Heinenoord zijn tot dan toe betere veldspel beloond worden. Een uitstekend opgezette aanval over de linkerflank werd door Buist voorgezet en de bal werd hard binnen gewerkt door invaller Mitch Fransen: 0-1. RVVH liet het er niet bij zitten en ging nu meer, directer en feller op de aanval spelen. Dit leverde een tweetal corners op die net niet het beoogde resultaat gaven. Een afstandsschot van Sprangemeijer werd door keeper Vervoort namens Heinenoord goed gestopt.

Ook de dubbele wissel, die trainer Ronald Hulsbosch in de 68e minuut toepaste, pakte goed uit. Een aanval over de linkerkant via de ingevallen De Jesus deed de bal bij de vrijstaande El Koubai belanden die zich geen moment bedacht en direct hard in de benedenhoek inschoot. Keeper kansloos en via de binnenkant van de paal betekende dit 1-1. RVVH probeerde nu door te drukken en kreeg nog enkele kansen via Diop en Könemann en ook nog via De Jesus na een niet toegekende penalty (hands?) middels een schot wat over ging. Vlak voor tijd kreeg ook Heinenoord nog een prima mogelijkheid via een vrije trap op de rand van de zestienmeter lijn. Jordey van Dam zag zijn inzet gestopt worden door keeper Elkhuizen zodat de wedstrijd eindigde in 1-1. Een uitslag waar beide partijen uiteindelijk toch wel mee konden instemmen.

RVVH – Heinenoord 1-1 (0-0)