Sport

Eerste punten binnen voor handballers

Na twee nederlagen hebben de handballers zaterdagavond hun eerste twee punten binnen gehaald. Tegen Twist werd verdiend met 29-22 gewonnen.

De eerste helft was het in de goed gevulde sporthal een gelijk opgaande wedstrijd. Een kleine voorsprong (3-2) maar daarna ook weer op achterstand (5-6). Het strenge scheidsrechters koppel Hartman en Collignon lag de wedstrijd enkele malen stil omdat het niet gediend was van commentaar. In totaal deelde het koppel 10 tijdstraffen uit, verdeeld over beide ploegen. Twee ervan waren voor Twist, vlak voor de rust. Saturnus maakte hier gebruik en kwam op 14-12. De tweede helft stond de verdediging van de Ridderkerkers als een huis. Aanvallende was Vincent Du Buisson op schot waardoor het Twist in de verdediging drukte. Het verschil liep op tot 21-16. De gasten zetten een tandje bij maar stuitte regelmatig op de uitstekend keepende Lennard Huisman. Het vertrouwen groeide bij Saturnus wat resulteerde in de eerste overwinning van het seizoen met 29-22.  

“Na het zuur van de vorige wedstrijd, speelden ook goed maar zag de slimmere tegenstander toch met de volle winst weggaan, smaakte dit goed. We staan er weer en lieten het publiek zien dat we aantrekkelijk handbal kunnen spelen. Nu zorgen dat we ook in mindere tijden ons koppie erbij houden en we kunnen goed meedraaien in het linker rijtje. Maar, één zwaluw maakt nog geen zomer. Volgende week maar weer verder kijken”, was de reactie van Remco de Jong na afloop. Zondag 5 november speelt de ploeg om 13.15 uur bij het nog puntloze Ventura 2 in Schiedam.