Eerste punten Drechtsteden handballers zijn binnen

Coach Lazar Popov liet zaterdagavond voor een goed gevulde Reyerhal (coronaproef) niets aan het toeval over. Drie keepers en een volle wisselbank voor de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Hercules 3. De aanvulling vanuit het tweede kwam van Jeffrey Keekstra en de voormalige eerste team spelers Danny Kanters en Remco de Jong.

Aangezien de tegenstanders minder spelers op de bank had was de opdracht om in een hoog tempo te spelen en de tegenstander niet op adem te laten komen. Maar voor aan de opdracht begonnen kon worden stond het wel 0-2 in het voordeel van de ploeg uit Rijswijk. Maar onder leiding van de goed spelende Stefan Soeteman en Danny van de Ende was die achterstand al snel weg gepoetst. De ploeg verzuimde echter om afstand te nemen waardoor het verschil maar bij rust beperkt was tot 15-12. In deel twee kon het verschil wat verder worden uitgebouwd. Nadat het verschil was opgelopen tot 6 doelpunten konden ook de aanvullingen minuten maken. Remco de Jong kon nog met een aantal ouderwetse afstand schoten doel treffen. Uiteindelijk werd het een 31-26 overwinning. Bij Drechtsteden stond Brandon van Dalen voor rust en Lennard Huisman na rust in het doel. Max Erkelens verdedigde het doel bij enkele strafworpen.

Na afloop was Lazar Popov niet ontevreden al had het verschil wel groter kunnen zijn. Maar om te zien waar de ploeg nu echt staat in de hoofdklasse C moeten er nog wat meer wedstrijden gespeeld worden. Zaterdagavond volgt de tweede ontmoeting, ditmaal bij en in Dongen. Deze ploeg verloor zijn eerste wedstrijd met 26-24 van United Breda/Orion R. Aanvang van deze wedstrijd is om 20.20 uur.