Einde competitie Drechtsteden handbalsters

Zondag 26 maart 2023 stond de laatste zaalwedstrijd voor de Drechtsteden handbalster op het programma. De ploeg kon R.O.A.C. (derde vlak achter de koploper Saturnus Leiden) lang bij blijven maar stond toch aan het einde met lege handen. Zij verloren met 18-24.

Voor rust was het een leuke wedstrijd van twee aan elkaar gewaagde ploegen. Drechtsteden had enkele malen de gelegenheid om de gasten op achterstand te zetten, maar zag de ploeg uit Rijpwetering steeds weer naast en op voorsprong komen. Zo ook bij rust (9-11). In de tweede helft was het opnieuw een leuke wedstrijd. Drechtsteden probeerde het tij te keren maar was soms te slordig in de afronding. Ook werd meerdere malen onnodig balverlies geleden. Uiteindelijk ging de wedstrijd met 18-24 verloren. Hierdoor eindigt de ploeg met 4 punten uit 16 wedstrijden op de laatste plaats.

Met deze wedstrijd eindigt het zaalseizoen. In tegenstelling tot vorig seizoen zal de ploeg niet in de veldcompetitie actief zijn. Wel zal een deel van de ploeg, samen met de A junioren, aan Beach handbal toernooien deelnemen. De huidige trainer/coach Bart Keijzer zal ook volgend seizoen aan de damesselectie verbonden blijven. Samen met Patrick van Ruiven en Anita van de Linden (begeleidster) zullen zij in augustus de voorbereidingen op het nieuwe zaalseizoen starten.