Sport

Europese topjeugd komt naar Ridderkerkse Tennisvereniging d’Oudelande

Op  13 tot en met 20 juli 2024 zal er een uniek tennistoernooi plaats vinden in de geschiedenis van tennisvereniging d’Oudelande. In dit 45e jubileumjaar zal de Tennis Europe Junior Tour U14 bij TV d’Oudelande worden gespeeld. Deze tour heeft al verschillende toptennisspelers voorgebracht zoals Stefanos Tsitsipas (ATP 11) en Felix Auger (ATP 17) en vele andere top 100 spelers en speelsters.  Dit categorie 2 toernooi betekent dat de betere Europese en nationale jeugdspelers in de categorie t/m 14 naar Ridderkerk zullen komen.

Toernooidirecteur Jasper Harms organiseert i.s.m. Focus Tennis Academy dit jaar voor de 4e keer een Tennis Europe U14 toernooi. Focus Tennis Academy verzorgt de trainingen bij de Ridderkerkse tennisvereniging.

Door de komst van de 6 nieuwe gravel plus banen heeft Focus Tennis Academy, TV d’Oudelande benaderd het toernooi in Ridderkerk te houden. Een unieke kans voor de Ridderkerkse club om Europees toptalent naar Ridderkerk te halen.

Op de deelnemerslijst staan spelers uit de Engeland, België, Duitsland maar ook spelers uit Finland, Oekraïne, Zuid-Afrika en zelfs Australië doen mee. Top 5 speler Niall Pickerd (Wales) is hierbij de eerste geplaatste speler en staat 5e op de Europese ranglijst in de categorie t/m 14. Daarnaast doen ook de topspelers uit Nederland mee. Pippa Fennis is Nederlands kampioen indoor (enkel en dubbel) en zal bij de meisjes de beste Nederlandse deelneemster zijn. Bij de jongens zal Joris van Linde de beste Nederlandse inbreng zijn (Nederlands kampioen indoor dubbel).

Karl Toomsoo is aangesteld als hoofdscheidsrechter van het toernooi en de spelers worden ondergebracht bij sponsor van TV d’Oudelande Hotel van der Valk Ridderkerk. Op zaterdag 13 juli hebben de tourspelers de mogelijkheid om te trainen en zondag 14 juli zullen kwalificatiewedstrijden gespeeld worden.

Maandag 15 juli beginnen het hoofdtoernooi in zowel de enkel als dubbel. De halve finale en finales zullen gespeeld worden met stoelscheidsrechters]

Het park is alle dagen open voor toeschouwers. Entree is gratis.

Toernooischema

Zaterdag 13 juli: training toernooispelers

Zondag 14 juli: Kwalificatie

Maandag 15 juli: Start hoofdtoernooi vanaf 10:00uur tot 18:00uur

Dinsdag 16 juli: wedstrijden van 10:00uur tot 21:00uur

Woensdag 17 juli: wedstrijden van 10:00uur tot 17:00uur

Donderdag 18 juli (i.v.m. 50+ toernooi overdag): kwartfinalewedstrijden van 16:00uur tot 21:00uur

Vrijdag 19 juli: halve finalewedstrijden van 10:00uur tot 17:00uur

Zaterdag 20 juli: Finales vanaf 11:00uur