Sport

Even wennen voor de Saturnus’72 handballers

De start van het nieuwe seizoen was afgelopen zaterdag en zondag even wennen voor de handballers. Voor de mannen stond een oefenwedstrijd in de zaal op het programma terwijl de dames zondag voor de competitie het veld op gingen.

Herentrainer André van de Bosch was na afloop van de verloren wedstrijd tegen en bij Westlandia toch tevreden. De kampioen van vorig seizoen was duidelijk al een stukje verder met de voorbereiding. Slordigheden werden door de Naaldwijkers direct afgestraft. Uiteindelijk stond er na afloop een 45-30 nederlaag op het scorebord. Toch was Van de Bosch tevreden over de positieve ontwikkeling die de ploeg na twee weken training al liet zien. De komende weken zal worden gebouwd aan conditie en techniek. Zaterdag 15 september staan de eerst volgende oefenwedstrijden op het programma.

De dames hadden het in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen duidelijk lastig. Tegenstander Ventura was duidelijk een maatje te groot. Op eigen veld werd het een flinke nederlaag met 11-23. Toch ook hier maakt trainer Dylan Muller zich nog geen zorgen. “Er moet nog flink wat trainingsarbeid gedaan worden, maar daar hebben we voor de start van de zaalcompetitie nog wel even tijd voor”.

Zondag gaat de dames competitie weer verder. De ploeg van Muller gaat dan op bezoek bij Conventus in Zwijndrecht. De wedstrijd start daar om 13.00 uur.