Sport

Fantastische tweede helft zorgt voor twee punten Saturnus’72 dames

Het zag er afgelopen zondag na een zeer zwakke 1e helft niet naar uit, maar een fantastische 2e maakte alles goed. Opnieuw twee punten voor de Saturnus’72 handballers. 

Het eerste deel was dramatisch slecht. In de eerste 10 minuten viel er geen enkele treffer. Pas daarna was er maar één team die de wedstrijd beheerste. Het Goudse Vires et Celeritas troefde de Ridderkerkers op alle gebied af. Elke break-out was raak. Pas enkele minuten voor tijd , bij een stand van 10-2, kon Saturnus wat terug doen. Zodoende kon er nog een redelijke 11-6 bij rust worden opgetekend. Na een rust, waarin coach Dylan Muller het in de kleedkamer liet donderen, kwam er een herboren Saturnus’72 binnen de lijnen. De ploeg knokte zich collectief terug in de wedstrijd. Na 15 minuten kon worden aangehaakt met 16-16. De volgende 10 minuten waren beide teams in evenwicht. Vires was de schrik van het eerste kwartier te boven en Saturnus moest even gas terug nemen. In da laatste vijf minuten maakte Saturnus goed gebruik van een overtal situatie en pakte alsnog de volle winst met 16-20. Dylan Muller was na afloop zeer te spreken over de tweede helft. “Voor de rust was het op alle gebied ontzettend slecht. Hoe dat kon, daar moet ik nog eens goed over nadenken, want zoals de tweede helft liet zien kunnen we het wel”.

Hopelijk kan zondag in de eigen hal een vervolg worden gegeven aan de tweede helft van afgelopen zondag. Toch zal Muller de komende dagen eens goed gaan inventariseren wat er de eerste helft zondag mis ging. Om 12.50 uur komt Hercules 3 naar de Reyerhal.