Sport

Feyenoord handbalsters te sterk voor Saturnus’72

Ongeslagen koploper Feyenoord heeft zaterdagavond in de Reyerhal met 17-23 gewonnen van Saturnus’72. Een ietwat gehavende thuisclub, zonder Brigitte Stout en Melanie van der Linden, hoeft zich niet te schamen voor de nederlaag. Het verschil in de wedstrijd was minder dan het verschil dat je aan de hand van de posities op de ranglijst mocht verwachten. 

Verdedigend werd er hard gewerkt om de tegenstander van het lijf te houden. Maar de linker opbouw van de Rotterdammers wist toch enkele malen het doel te treffen. Saturnus kon niet voorkomen dat Feyenoord een kleine voorsprong opbouwde. Het verschil bij rust bleef beperkt tot 9-11. Ook in het tweede part deed de verdediging van Saturnus hard zijn best om Feyenoord af te stoppen. Aanvallend bleef het met maar één echte afstandsschutter (Danielle van de Bosch) lastig om een bres te slaan in de Rotterdamse verdediging. Het verschil werd groter, maar geen moment was er sprake van dat Saturnus van de mat werd gespeeld. Toch was een nederlaag onafwendbaar, maar met 17-23 was dit toch aanvaardbaar.  

Saturnus blijft met vier punten uit zes wedstrijden op plek 7. Feyenoord heeft het maximale aantal punten op plaats 1 (7-14). Zondag staat de ontmoeting met Olypia’72 op het programma. Om 10.55 uur treed de ploeg in Wassenaar aan tegen de nummer 3 die acht punten heeft behaald uit zes wedstrijden.

Foto: Erik Tamboer