Sport

Finales handbal Jan Alma Cup in de Reyerhal

Vrijdagavond 29 maart 2024 organiseert het Nederlands Handbal Verbond in samenwerking met Saturnus’72 de finales van de Jan Alma Cup. Om 19.00 uur start de heren finale tussen E.T.C. 1 (Hoogvliet) en Savosa 1 (Barendrecht) gevolgd om 21.00 uur met de wedstrijd tussen D.I.O.S. 1 (Den Hoorn) en O.D.I.S. 1 (De Lier).

De wedstrijden zijn de afsluiting van de regionale zaalbeker competitie. Allereerst spelen de mannen van E.T.C. en Savosa om de hoogste eer. E.T.C. bereikte de finale door in de halve eindstrijd Oliveo met 32-30 te verslaan. De tegenstander uit Barendrecht heeft via een 27-16 overwinning op Treffers de eindstrijd bereikt. De wedstrijd staat onder leiding van het scheidsrechterskoppel Martin Veenstra en Hans Boeters.

Om 21.00 uur volgen bij de dames twee teams uit het Westland. D.I.O.S. bereikte de finale door het Amsterdamse K.D.O. met 37-17 te verslaan. O.D.I.S. had genoeg aan een 23-14 overwinning op Savosa om de finale te bereiken. Deze wedstrijd staat onder leiding van het vader en zoon scheidsrechterskoppel Robert en Richard van Dijke. In beide finales worden de scheidsrechters ondersteund door de tijdwaarnemers Maurice van Dijken en Martin Bode.

Het beloven twee spannende wedstrijden te worden die gratis te bezoeken zijn in de sporthal van Saturnus’72 op het Reyerpark. Gezien de kermis worden bezoekers die met de auto komen geadviseerd te parkeren op het terrein aan de Sportlaan bij de Fakkel.