Sport

Finales handbal Jan Alma Cup vrijdagavond in de Reyerhal

Vrijdagavond 29 maart 2024 is de Reijerhal van Saturnus’72 het decor van twee beker finales in het kader van de Jan Alma Cup. Om 19.00 uur start de heren finale tussen E.T.C. 1 (Hoogvliet) en Savosa 1 (Barendrecht) gevolgd om 21.00 uur met de wedstrijd tussen D.I.O.S. 1 (Den Hoorn) en O.D.I.S. 1 (De Lier).

Heren

De Eros Tediro Combinatie (E.T.C.) heeft Hoogvliet als thuishonk. Hier speelt de club met negen teams in de competitie. De heren bereikte de finale door in de ¼ finale SDS’18 HMW 1 met maar liefst 15-54 te verslaan. Spannender was het in de ½ finale toen Oliveo met 32-30 nipt werd verslagen. Savosa is ontstaan uit een samenvoeging van het Rotterdamse Ancora en het Barendrechtse Sprongschot. De gezellige dorpsvereniging uit Barendrecht telt inmiddels 200 leden. Zij hadden het geluk om in de ¼ finale vrij te loten. In de halve finale waren zij met 27-16 te sterk voor De Treffers. De finale wedstrijd, die om 19.00 uur begint, staat onder leiding van de heren Martin Veenstra en Hans Boeters.

Dames

Vanaf 21.00 uur is de sporthal de plaats voor de dames finale. Hier kruist D.I.O.S. uit Den Hoorn de degens met O.D.I.S. uit De Lier. Doorzetten Is Ons Streven (DIOS), volgens de website zijn ze de leukste verenigingin hun omgeving met ongeveer 250 leden. Zij hadden drie overwinningen nodig om de finale te bereiken. In de 1/8 finale waren ze met 15-19 Hercules de baas, vervolgens troffen ze in de ¼ finale Verburch 2. Het werd 32-21. Voor de ½ finale kwam er een ploeg uit Amsterdam op bezoek. Ook zij werden aan de zeggekar gebonden met 3717. Ons Doel Is Sport (ODIS), is een vereniging van 128 leden en speelt met haar eerste team in de eerste klas. De ploeg stond in de 1/8 finale tegenover en bij Savosa. Hier werd met 23-26 gewonnen. In de kwartfinale opnieuw een uitwedstrijd. Nu bij H.V.O.S. en ook hier winst, 12-24. Tenslotte een thuiswedstrijd tegen het tweede team van Savosa in de halve finale. Een ruime 23-14 overwinning. De dames finale start om 21.00 uur en staat onder leiding van vader en zoon Robert en Richard van Dijke. 


In beide finales worden de scheidsrechters ondersteund door de tijdwaarnemers Maurice van Dijken en Martin Bode. Het beloven twee spannende wedstrijden te worden die gratis te bezoeken zijn in de sporthal van Saturnus’72 op het Reijerpark. Gezien de kermis worden bezoekers die met de auto komen geadviseerd te parkeren op het terrein van RVVH en de Fakkel aan de Sportlaan.