Sport

Forse nederlaag Oudelande heren

Afgelopen zaterdag 22 april 2023 is gebleken dat Oudelande meer tegen degradatie moet vechten dan strijden om promotie. Het Ridderkerkse tennisteam had 1 nederlaag en 1 overwinning geboekt en wist daarom nog niet waar het stond in de competitie. Door de harde nederlaag van afgelopen zaterdag is echter duidelijk dat Oudelande 1 dit seizoen moet spelen om degradatie te voorkomen. Oudelande speelde uit bij Holy, dat ook 1 overwinning en 1 nederlaag had gehad in de eerste 2 speeldagen. De eindstand werd op 5-0 bepaald.

Oudelande miste vaste eerste singelaar Mitchell Slingerland. Rodney Fortes mocht daarom de eerste singel spelen. Fortes speelde tegen Holy speler Marc de Pineda een verdienstelijke wedstrijd maar kwam in 2 sets net tekort (6-3 6-4). De tweede singelaar was dit keer Jasper Kooke. Hij kon het op de papier sterkere Ge Janszen niet moeilijk maken. Janszen won met 6-2 6-3.

Fortes zag in het eerste dubbelspel dezelfde stand als in zijn enkelspel voorbij komen. Samen met Jordi Nicolai kwam hij wederom in 2 sets net te kort tegen Mark Donkersloot en Janszen.

Het meest dichtbij een overwinning kwam Brett van der Kamp samen met Nicolai. Na een overtuigende eerste setwinst (1-6) was helaas de koek al weer op. Met 6-2 en 10-3 (super tiebreak) waren Donkersloot en Koen Meerman te sterk.

Kooke en Youri Slok konden in de laatste partij in beide sets lang mee tegen Yoeri van Keulen en Meerman echter hadden zij geen zicht op setwinst. Met 7-5 6-4 werd de eindstand op 5-0 bepaald. Holy doet weer mee om de bovenste plaatsen, Oudelande staat nog net boven de degradatiestreep.

Oudelande speelt op 6 mei tegen degradatieconcurrent Rhoon. Deze wedstrijd moet gewonnen worden en het liefst met ruime cijfers. Alleen dan blijft Oudelande aan de goede kant van de streep.