Sport

Fruitzaam bezorgt sv Slikkerveer een gezonde kantine

sv Slikkerveer en Fruitzaam hebben de handen ineengeslagen om de kantine van de voetbalvereniging gezonder te maken. In het kader van meer vitaliteit op de werkvloer levert Fruitzaam al dagelijks biologisch fruit aan bedrijven en bij sv Slikkerveer gaat het bedrijf in de weekenden zorgen voor enkele volle kisten gratis fruit.

Penningmeester Jeroen Capelle vertelt: “Het is bij iedereen bekend dat een gezondere levensstijl een steeds belangrijkere plek krijgt in de maatschappij. Als voetbalvereniging wil je uiteraard ook gezondheid uitdragen. Op sportief vlak voldoen we hier natuurlijk al aan, maar wij vinden het als bestuur ook belangrijk om bezoekers gezonde alternatieven aan te bieden in de kantine. De komst van een broodje gezond en vitaminewater zijn hier de eerste voorbeelden van, maar we willen die lijn doortrekken en dus ook gratis fruit aanbieden aan onze leden. Uiteraard ga je dan eerst polsen binnen je bestaande netwerk. Doordat Fruitzaam al lid is van onze business club, waren de contacten snel gelegd”.

Fruitzaam wordt geleid door 2 Ridderkerkers: Said Hatuina en Rutger Vogelezang. Zij waren in hun jongere jaren ook lid van de vereniging. Toen zij benaderd werden hoefden zij er dus niet lang over na te denken om ‘hun cluppie’ in dit mooie project te steunen. “Hoewel wij het de laatste tijd erg druk hebben met Fruitzaam, maken wij altijd wel tijd vrij om in ieder geval een keer per week langs de lijn te staan bij sv Slikkerveer. Het is echt hartstikke gaaf om te zien dat onze zoons bij dezelfde club spelen als waar wij hebben leren voetballen”, aldus Rutger.

 “Toen wij benaderd werden door de club om het aanbod in de kantine van een gezonde dosis fruit te voorzien, hebben wij dus ook niet lang hoeven na te denken. Iets teruggeven aan de maatschappij past namelijk precies in onze kernwaarden: ‘voedzaam, duurzaam en zorgzaam’. Het fruit dat wij leveren aan bedrijven is volledig biologisch gecertificeerd en worden bijvoorbeeld geleverd in gerecyclede duurzame houten kistjes, die gemaakt worden op de sociale werkplaats van het Leger des Heils. Tevens dragen wij ook bij aan re-integratie trajecten via de gemeente zodat mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt weer kansen krijgen. Op verschillende manieren zorgen wij dus voor een maatschappelijke verantwoorde eco route”.

Er is in de kantine een mooie fruithoek gemaakt. Ieder lid kan daar 1 stuk fruit per dag pakken. We willen natuurlijk dat iedereen mee kan genieten van dit super aanbod, dus we gaan ervan uit dat iedereen hier goed mee om gaat!

Geïnteresseerd in het verhaal of het aanbod van Fruitzaam? Kijk op www.fruitzaam.nl voor meer informatie.