Geen gewenste herstart voor Rijsoord

Zaterdagmiddag was de eerste officiële wedstrijd na de winterstop. Door de trouwe supporters werd nieuwsgierig naar deze wedstrijd uitgekeken, want de vraag was of Rijsoord de goede resultaten van voor de winterstop kon voortzetten en wellicht er nog een stapje bij zou kunnen doen. De thuiswedstrijd tegen BVCB was daarvoor de graadmeter. Uiteindelijke score werd 1-2.

Er was natuurlijk nog meer veranderd, want Johan Versluis had zich als nieuwe trainer in de winterstop aan de v.v. Rijsoord verbonden. De vraag was natuurlijk ook hoe het team onder de nieuwe trainer zou presteren. In de voorbereiding op de herstart van de competitie was hiervan al een klein beetje te zien, maar de resultaten waren nog te wisselvallig om al een echt oordeel te kunnen vellen. BVCB was een goede tegenstander om te kijken hoever Rijsoord nu stond. Deze wedstrijd was overigens één van de twee wedstrijden die wel doorging, terwijl de rest vanwege de weersomstandigheden werd afgelast. Er waren deze zaterdagmiddag niet al teveel toeschouwers, die de weg naar het sportpark aan de Vlasstraat wisten te vinden. Kennelijk waren de lage temperaturen hieraan debet, maar een klein zonnetje deed toch wel z’n best om het nog enigszins aangenaam langs de lijn te maken. De wedstrijd werd geleid door scheidsrechter Omar Moussaoui en die liet een goede indruk achter.

Met een goed gevulde bank aan Resoordse reservespelers werd de wedstrijd begonnen. Op een rustige manier coachte trainer Johan Versluis zijn spelers en zorgde hij dat de eerder gemaakte afspraken voor wat betreft het veldspel werden uitgevoerd. Na drie minuten had Rijsoord zomaar ineens op voorsprong kunnen komen toen de verdediging van BVCB de bal niet goed afstopte. Een onverwachte kans voor Jari Bendt. Hij kreeg nog wel een voet tegen de bal, maar doelman Massimo van Ewijk kon met één hand redden. Jammer, het had een mooie start voor de Kraaien kunnen zijn. Daarna was het vooral BVCB dat de wedstrijd maakte, maar Rijsoord stond goed gegroepeerd te verdedigen en er waren nauwelijks kansen voor de bezoekers. Ricoberto Luijando kon over rechts regelmatig opkomen, maar zijn voorzetten werden kundig onschadelijk gemaakt door de verdediging van Rijsoord. Geen vuiltje aan de lucht dus, alleen was het jammer dat Rijsoord aanvallend niet echt een vuist kon maken. Na 25 minuten werd BVCB bijna beloond voor hun aanvallende instelling, want uit een hoekschop belandde de bal op de verste paal en schoof het veld weer in. Tien minuten later was het echter wel raak, toen Michael de Rooy een voorzet van Evan Blom koppend afrondde; 0-1. In de eerste helft gebeurde niet heel veel meer en dus konden de spelers voor de rust de kleedkamers opzoeken.

Ook in de tweede helft zouden de bezoekers de meest aanvallende ploeg blijven en Rijsoord beperkte zich tot aanvallen, waarvan helaas de meesten niet het gewenste resultaat opleverden. Toch kwam Rijsoord in de 75ste minuut weer langszij. Op links werd Jari Bendt de diepte in gestuurd. Hij speelde zich vrij en legde de bal prima terug op de inkomende Kevin Versteeg en die liet doelman Van Ewijk met een lage schuiver kansloos; 1-1. Rijsoord leefde weer en wilde ook meer. Het team ging nadrukkelijk op zoek naar de eerste overwinning van dit seizoen, echter het zou toch BVCB zijn dat met nog zeven minuten te spelen aan het langste eind trok. Met een fraai schot zorgde Rob Vrijenhoek voor de 1-2 voor zijn team. Rijsoord zette alles op alles om toch nog een punt op de Vlasstraat te houden, maar slaagde daar niet in. Wellicht had Rijsoord eerder de schroom van zich af moeten werpen en nadrukkelijker om op zoek te gaan naar doelpunten.

Volgende week is er weer een nieuwe kans voor Rijsoord, wanneer de uitwedstrijd tegen SVOD 22 in het Zeeuwse Oostkapelle wordt gespeeld. De Zeeuwen kwamen vandaag niet in actie en zijn terug te vinden op de 11e plaats. Gezien eerdere resultaten voor de winterstop zouden wellicht positieve resultaten geboekt moeten kunnen worden. De spelers en de technisch staf worden veel succes toegewenst.

Opstelling: Sander van Groningen – Rafael Andrade – Mark Zwang – Timo Versteeg (76. Everlon Zimmerman) – Francesco Messina – Niek Meijer – Kevin Versteeg (85. Dogukan Kulup) – Jari Bendt – Danny Haasdijk – Casper Gerritse – Damian Muller (85. Stefan Havelaar).