Sport

Geen punten voor de handbalsters van Saturnus’72

Zonder de zieke coach Renate Witsiers en teambegeleider Anita van der Linden is het Saturnus’72 niet gelukt om de punten mee naar huis te nemen. In Gouda, bij Vires et Celeritas, werd met 19-12 verloren. Hierdoor zakt de ploeg naar de laatste plaats.

De eerste helft startte de dames prima. Zowel verdedigend als aanvallend stonden twee aan elkaar gewaagde teams binnen de lijnen. Scheidsrechter Frank Bergman had soms wat moeite met het spel van Saturnus. Verdedigend sterk, onder leiding van Melissa van de Bosch, terwijl ook aanvallend er goed gescoord werd. Brigitte Stout en de zusjes Zoë en Evy van Bockel waren regelmatig trefzeker. Bij rust was het 9-8 in Gouds voordeel. In de tweede helft kon het sterke spel niet worden doorgezet. Vires vergrootte de voorsprong (12-9) en liet Saturnus niet meer in de wedstrijd komen. Diverse omzettingen binnen de ploeg hadden niet het gewenste resultaat. Uiteindelijk moest de ploeg genoegen nemen met een 19-12 nederlaag.

Door deze nederlaag zakt de ploeg op de ranglijst naar de gedeelde laatste plaats. Hier staat de ploeg met zes punten in gezelschap van T.O.G.B. 2 en op één punt achter Northa en Saturnus Leiden. Zaterdagavond speelt de ploeg in eigen huis een degradatieduel met Northa. De aanvang van deze wedstrijd in de Reyerhal is 19.00 uur.