Geen punten voor Rijsoord bij concurrent Spijkenisse

Het zou vandaag voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd zijn. Zowel Rijsoord als ook Spijkenisse verkeren in de onderste regionen van de hoofdklasse A. Een overwinning zou dan ook welkom zijn om zicht te blijven houden op de veilige twaalfde plaats aan het eind van de competitie. Het was echter Spijkenisse wat na 90 minuten drie punten bij mocht schrijven en zelfs  bijna winnaar werd van de tweede periode. Zij kwamen na de overwinning van 2-1 nu 1 doelpunt te kort ten opzichte van de winnaar van de 2e periode, sc Feyenoord.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Die was niet best. De elftallen hadden duidelijk moeite om, op het door de vele regenval van afgelopen dagen blijkbaar moeilijk bespeelbare grasmat, tot een fatsoenlijke aanval of mogelijkheid te komen. Pas zo’n vijf minuten voor de rust werd dan ook pas het eerste schot tussen de palen genoteerd. Maar de inzet van Marvin van der Pluijm werd gestopt door keeper Ragip Ozrak. De rust werd dan ook bereikt met een 0-0 stand.

Betere tweede helft

De tweede helft was gelukkig een stuk beter en aantrekkelijker voor de toeschouwers. Binnen 10 minuten kwam Spijkenisse op een verdiende voorsprong. De goed ingevallen Ruperto Dorethea was de verdediging van RIjsoord te slim af, en hoewel keeper Ozrak met de voet redding bracht met zijn voet, kon Mark Schenk het laatste zetje geven. Dit leek voor Rijsoord het sein om de schroom van zich af te schudden en afscheid te nemen van het “schaakvoetbal” van de eerste helft. Met goed veldspel en druk zetten op de juiste momenten kwamen de “kraaien” na 10 minuten weer langszij. Invaller Chris Promes ging uitstekend door op links en zijn voorzet bereikte de goed meegelopen Jochem Bakker. Hij zorgde zo voor de gelijkmaker. Een mooie opsteker voor RIjsoord en op dat moment zeker verdiend. Toch zou Rijsoord een tweede tegentreffer moeten incasseren. Daan Bourgonje ontving de bal na een verdedigende actie van Rijsoord wat gelukkig voor zijn voeten en hij bedacht zich niet en schoot de bal In de 80e minuut in de verre benedenhoek. In de resterende tijd probeerde Rijsoord nog wel een gelijkmaker te forceren maar dat lukte deze wedstrijd niet meer en dus bleven deze  punten in Spijkenisse.

Rijsoord maakt even pas op de plaats maar heeft nog genoeg wedstrijden, 10 om exact te zijn, om de broodnodige punten te halen. Er is in deze hoofdklasse A namelijk nog van alles mogelijk. Volgende week speelt Rijsoord wederom een uitwedstrijd en wel tegen fc ‘s-Gravenzande. De ploeg die met zes punten minder onder Rijsoord op een directe degradatieplaats staat. Een overwinning zal daarom het uitgangspunt voor de ploeg van Marco van Rijn moeten zijn.