Gehavend Rijsoord toont veerkracht

Een door blessures gehavend Rijsoord heeft zaterdagmiddag in de thuiswedstrijd tegen Brielle veerkracht getoond. Door blessures ontbrak driekwart van de vaste verdedigers en ook twee aanvallers waren door ziekte en een blessure afwezig. De grote man van deze wedstrijd werd de tijdens de rust ingevallen Jimmy van der Vaart, die na een lange schorsing weer aan de competitie mocht meedoen. In de rust viel hij in en zorgde met twee doelpunten en een assist dat de drie punten in de Vlasstraat bleven. Een mooiere competitiestart bij je nieuwe vereniging kun je je niet indenken.

Een blessuregolf bij Rijsoord is niet meer te ontkennen. In de verdediging zijn Ard Hartman en Darlison Gerardus al langer geblesseerd en daar is Niels Groeneveldt vorige week bij gekomen. De verwachting is dat Groeneveldt voor langere tijd uitgeschakeld is. Melvin Zaalman meldde zich ook deze week geblesseerd af en dus stond Patrick Berends in de basis, ware het niet dat hij zich ziek moest afmelden. Casper Gerritse nam zijn plaats in. Trainer Steef Buijs en zijn technische staf hadden vorige week al de problemen in de verdediging opgevangen en gezegd moet worden dat ook deze zaterdagmiddag de ‘invallers’ in de verdediging het weer goed deden. Probleem is wel dat ook op andere plaatsen geschoven moet worden, waardoor niet echt in de meest ideale opstelling gestart kon worden.

Vleugels

Tegenstander voor deze zaterdagmiddag was Brielle, dat ook niet zo goed aan deze competitie is begonnen als verwacht. Eerdere ontmoetingen tegen Brielle gaven altijd lastige wedstrijden te zien en de vraag was natuurlijk hoe dit gehavende Rijsoord het tegen de bezoekers zou doen. Brielle bleek over een technisch vaardig team te beschikken waar de spelers elkaar goed konden vinden. Rijsoord daarentegen zag de aanvallen soms in een onderling misverstand strandden, waardoor de thuisploeg niet echt gevaarlijk kon worden. Ondanks het goede samenspel binnen de bezoekers werden geen echte kansen gecreëerd en ontstond er een gelijkopgaande wedstrijd. Na 21 minuten was er weer een goed lopende aanval van Brielle en uit de strakke voorzet vanaf links kon Stevie Soarez ongestoord binnen koppen; 0-1. Een tegenvaller voor de thuisploeg en de vraag was of Brielle niet gelijk zou doordrukken. Dat bleek echter niet het geval te zijn en na twee minuten had Rijsoord op gelijke hoogte móeten komen, maar Mike van Gool kopte in een kansrijke positie ver naast. Deze zaterdagmiddag een opvallend spelende Van Gool, die veel duels wist te winnen en zijn medespelers steeds weer bij zijn acties betrok. Met de kleine voorsprong floot de goed leidende scheidsrechter Albert de Jong exact op tijd voor de rust.

Entree

Na de thee bracht trainer Steef Buijs Jimmy van der Vaart in het veld. De blonde aanvaller heeft er een lange schorsing op zitten en mocht de eerste vier competitiewedstrijden van de kant toekijken. Vandaag zat de schorsing er eindelijk op en mocht hij zijn opwachting maken en het publiek laten zien waartoe hij in staat is. Na zeven minuten in het veld toonde hij zijn waarde door de bal van een tegenstander te ontfutselen en doelman Deshney Hoornweg kansloos te laten; 1-1. Het werd voor heel Rijsoord een vreugdeuitspatting en zelfs doelman Özrak kwam helemaal zijn doel uit om in de vreugde te delen. Het was duidelijk dat het hele team Van der Vaart dit moment gunde. Rijsoord drukte daarna niet door en Brielle ging weer op zoek naar de voorsprong. Echter de bezoekers konden maar spaarzaam een kans creëren en werden niet echt gevaarlijk. Met iets meer dan een kwartier te spelen kwam Rijsoord op voorsprong. Mike van Gool was niet van de bal te krijgen en bracht Khalid Rahli in stelling. De verwachting was dat hij zelf zou proberen te scoren, echter hij legde weer breed op de instormende Jimmy van der Vaart; 2-1. Heel Rijsoord vierde feest. Twee minuten later was de wedstrijd gespeeld en nu was het Van der Vaart, die een dieptepass op Rahli gaf. Deze wist zijn directe belager van zich af te schudden en zorgde voor de 3-1. De weerstand van Brielle was gebroken en Rijsoord kon zich richten op het consolideren van de ruime voorsprong. Brielle was nog dicht bij een tegentreffer, echter Michael van Dommelen zag de bal op de lat belanden. En aan de andere kant werd een treffer van Rijsoord om onduidelijke redenen afgekeurd, maar dat mocht de pret niet drukken. Met de winst op Brielle heeft Rijsoord een altijd lastige ‘klip’ omzeild en heeft het zich bij de eerste vijf ploegen van deze competitie genesteld.

De eerstvolgende wedstrijd wordt op dinsdagavond gespeeld als Rijsoord naar YVV De Zwervers gaat. Deze wedstrijd, die om 20.00 uur begint, is in het kader van de Palace Casino Cup. Zaterdagmiddag staat er weer een uitwedstrijd op het programma als Rijsoord naar Bergschenhoek afreist voor de wedstrijd tegen BVCB. De wedstrijd tegen deze vereniging, waar oud-Rijsoordenaar Leon van den Heerik tegenwoordig speelt, begint om 14.30 uur.

Opstelling: Ragip Özrak – Desley de Wolf – Romain van Bruggen – Nelson Costa de Brito – Berry de Groot – Khalid Rahli – Mike van Gool (81. d’Angelo da Silva) – Stephan Ooms – Mike van Dongen – Zepp Jacobs – Casper Gerritse (46. Jimmy van der Vaart).