Gehavende Drechtsteden handballers verliezen

Zaterdagavond moesten de handballers van Drechtsteden hun meerdere erkennen in WPK/Westlandia. Ook een ploeg met de volle winst uit twee wedstrijden. De ploeg miste de opbouwers Vincent Du Buison met een zweepslag en Nils Erkelens met een hamstringblessure. Zonder deze opbouwers miste de ploeg schotkracht wat, in samenspraak met slordigheden, heeft geleid tot een 25-22 nederlaag. 

De start in Naaldwijk was niet al te best. Veel technische fouten waardoor de thuisploeg al snel een flinke voorsprong kon nemen (9-3). Coach Lazar Popov probeerde door omzettingen greep te krijgen op Westlandia. Het lukte om de aanval van de tegenstander enigszins aan banden te leggen. Punt voor punt werd het verschil kleiner. Door het ontbreken van enkele vaste waarden was de ploeg soms zoekende in de aanvalspatronen. Toch was de achterstand bij rust nog maar één treffer (15-14). Het tweede deel ging lange tijd gelijk op. Met Maurice van Dijken als invaller (scoorde een mooie treffer vanaf de cirkel) binnen de lijnen ontstond een spannende wedstrijd. Ook kwam Popov zelf nog enkele malen binnen de lijnen waarbij de coaching werd overgenomen door Sven Stok. Maar ook hij kon niet voorkomen dat de vermoeidheid in de laatste minuten de doorslag gaf. Westlandia kwam op voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Uiteindelijk bleef de score hangen op 25-22. Toch was men niet ontevreden over het resultaat. “Natuurlijk is een nederlaag vervelend, maar gezien de omstandigheden was het gevoel niet slecht. Als de geblesseerden weer aanhaken kunnen we zeker meedoen in het linker. Wel blijft de smalle selectie bij blessures een aandachtspunt. Aanvullingen vanuit de junioren en het tweede doen het goed, maar ook zij hebben tijd nodig om te acclimatiseren” reageerde aanvoerder Stefan Soeteman na afloop. 

Volgend weekend ligt de competitie in verband met de Herfstvakantie een weekje stil. Een extra week om de geblesseerden weer binnen de lijnen te krijgen. Zondag 30 oktober is Gemini om 14.10 uur de tegenstander in de eigen hal.

Foto: Ruud de Jong