Sport

Gehavende handbalploeg dames verliest van de koploper

Marissa de Pauw, Daniëlle van de Bosch en Marlous Bode ontbraken zondag in de uitwedstrijd bij koploper Feyenoord 2. Romy Muller en Famke Euser waren de waardige vervangers, maar konden niet voorkomen dat er met 23-13 werd verloren. 

De Ridderkerkers hadden het niet makkelijk in Rotterdam. De gehavende ploeg had een technisch sterke ploeg tegenover zich die in fel gevecht gewikkeld is met de koploper Verburch 3. Beide teams staan een straatlengte voor op de nummer drie en maken samen uit wie er kampioen wordt. Hierbij is ook het doelsaldo van belang en dat is in het nadeel van Feyenoord. Daarom wilde de Rotterdammers zoveel mogelijk doelpunten maken. Saturnus verweerde zich kranig, met de goede doelvrouw Mellissa van de Bosch, maar kon niet voorkomen dat de stand bij rust al 11-7 was. Ook in het tweede bedrijf werd er hard gewerkt om de score binnen de perken te houden. Het bleef binnen de perken al zal een nederlaag met 23-13 anders voelen.  

Met Marlous Bode, die vorige week met een mond blessure was uitgevallen, gaat het voorzichtig weer de goede kant uit. Haar tanden staan weer recht en het is afwachten wanneer ze weer binnen de lijnen kan komen. Zaterdag om 19.00 uur komt Olympia’72 op bezoek. Een mooi moment om het geschonden blazoen weer enigszins op te vijzelen.