Geslaagde generale Drechtsteden handballers

Zaterdag start de handbalcompetitie. Om 19.30 uur vangt de eerste thuiswedstrijd dit seizoen aan bij de heren in de Hoofklasse C. Het Vlaardingse Twist is de eerste gast in de Reyerhal. Als laatste voorbereiding stond er zaterdag nog een oefen-trial op het programma.  

Als generale oefensessie had coach Lazar Popov zaterdagavond een trial op het programma staan met het Rotterdamse Roda’71 en het tweede team van Drechtsteden. “Gelijk een mooie gelegenheid om ook de selectie van het tweede, onder leiding van Corinne van den Hurk, aan het werk te zien. Uit deze ploeg moeten de aanvullingen komen bij blessures en onder ongemak”, stelde de coach. Tijdens de eerste wedstrijd eiste Popov dat er in hoog tempo gespeeld zou worden. “De tegenstander moet gelijk de duimschroeven worden aangedraaid”, iets wat ook lukte. Ook verdedigend zag de dekking er een stuk beter en verzorgder uit dan in eerdere oefenwedstrijden. Het werd dan ook een verdiende overwinning.

In de volgende wedstrijd speelde het tweede tegen Roda. Ook hier werd het een leuke wedstrijd die gewonnen werd door de Rotterdammers. Feit is wel dat de thuisploeg nog aan het begin zit van hun voorbereiding. Het was dan ook nog even wennen aan elkaar. Tijdens het laatste deel van deze ruim drie uur durende sessie speelde het eerste tegen het tweede. Popov had zijn team de opdracht mee gegeven dat er geen snelle break-outs gelopen mochten worden. De aanvallen moesten puur handbal technisch worden opgezet. Ook het tweede bleef hierdoor in de wedstrijd en was er al meer structuur in deze ploeg. Het eerste won deze ontmoeting maar gaf voor beide teams een goed gevoel.

Zaterdag start de competitie voor Drechtsteden 1, terwijl het tweede nog tot zaterdag 23 oktober de tijd heeft om zich voor te bereiden. 

Foto: Ruud de Jong