Giovanni Franken toegelaten tot cursus coach betaald voetbal

Afgelopen week heeft oud hoofdtrainer en oud speler van RVVH Giovanni Franken te horen gekregen dat hij is toegelaten tot de cursus coach betaald voetbal genaamd de Uefa Pro Opleiding. Hij zal in mei 2022 starten en daarmee komt een lang gekoesterde wens voor de immer ambitieuze trainer uit. 

Franken startte zijn trainersloopbaan bij RVVH. Na eerst als speler bij RVVH de nodige successen te hebben gevierd, leidde Franken als eerste de RVVH vrouwen, waarmee hij prompt promoveerde naar de Topklasse. Dit beviel hem zeer zeker wel en al gauw daarna kreeg hij gedurende meerdere seizoenen RVVH2 onder zijn hoede. Hiermee vierde hij ook successen in de vorm van een periodetitel en uiteindelijk promotie naar de reserve hoofdklasse. Tussendoor was hij ook meerdere seizoenen, met instemming van RVVH, bondscoach van Aruba. Na het tweede was de eerste selectie aan de beurt en we weten allemaal nog heel goed waar dat in 2015 toe leidde nl. het ongekende succes van promotie naar de Topklasse. Al duurde dit maar één seizoen, het was mooi om mee te maken en heeft een onuitwisbare voetbalherinnering achter gelaten bij vele Herculanen. 

Giovanni Franken in 2011 als speler van RVVH in wedstrijd tegen Rijsoord

Na een kortstondig verblijf bij Achilles Veen en aansluitend een half jaar FC IJsselmonde, waarmee hij ook promoveerde, ging Franken als jeugdtrainer bij ADO Den Haag aan de slag. Via de Onder 15 en de Onder 18 werd hij afgelopen zomer doorgeschoven als assistent trainer van Ruud Brood bij het eerste van ADO Den Haag. In de Keuken Kampioen Divisie doet hij nu ervaring op, met bovendien al een periodetitel, die hem later altijd nog van pas gaat komen. 

RVVH is er trots op dat hij zijn eerste trainersstappen aan de Ridderkerkse Sportlaan heeft kunnen zetten en wenst hem ontzettend veel succes toe bij deze opleiding.

Foto’s: Wessel Dekker