Sport

Goed begin HBM Dakbedekking/Taveri

De tafeltennissers van HBM/taveri zijn het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse prima begonnen. In de streekderby tegen Taveba werd in Barendrecht een 4-6 uitoverwinning geboekt al had de uitslag hoger uit kunnen vallen.

Hans Stapels was de gevierde man bij de Ridderkerkse formatie. Hij speelde ijzersterk en wist al zijn enkelspelen in winst om te zetten en had ook een aandeel in het gewonnen dubbelspel samen met Patrick Weijers. Robert Beenes had in twee partijen kansen maar bleef toch met lege handen. Ook Patrick Weijers liet in zijn slotwedstrijd twee matchpoints onbenut maar wist zijn eerdere twee potten wel te winnen.

De prima start kan HBM/Taveri goed gebruiken. De hoofdklasse kent dit seizoen een versterkte degradatie regeling. Liefst 4 van de 8 teams degraderen naar de eerste klasse. Tegenstander Taveba wordt vooraf gezien als een van de kandidaten om er onder te houden.

Komende vrijdagavond spelen de Ridderkerkers de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen kampioenskandidaat Salamnders uit Wateringen.