Goede resultaten Saturnus’72

Zaterdagavond beleefden de mannen van Saturnus’72 hun generale tijdens een oefentrio in Zevenbergen. De dames hadden op eigen terrein te maken met de omstandigheden, flinke regen, en de tegenstander.

“Handbal in de stromende regen is eigenlijk geen doen. Hier had eigenlijk dan ook niet gespeeld mogen worden, maar als je dan toch de volle winst pakt hebt je het later niet meer over”, reageerde een verheugde trainer Dylan Muller na afloop. Zowel tegenstander Twist 2 als Saturnus’72 hadden uit hun eerste drie wedstrijden maar één punt opgehaald. Er moest dus gewonnen worden. De eerste 10 minuten leek het dit Saturnus ook goed af te gaan. Er werd redelijk eenvoudig een 3-0 voorsprong opgebouwd. Maar met de steeds harder vallende regen zakte ook het spelpeil van de Ridderkerkers. Twist leek beter om te gaan met de omstandigheden en kroop voorzichtig naast Saturnus (4-4) en ging er vlak voor de rust zelfs overheen (4-6). De start van het tweede deel was net als het weer aller belabberds. Het werd 5-8 (15e minuut) en een nederlaag was aanstaande. Maar ineens zag de ploeg toch licht in de duisternis. Via enkele goed lopende aanvallen krop de ploeg toch weer naast Twist (8-8). Verdedigend zat de zaak goed dicht (9-9) waarna Kirsten Heijboer er 3 minuten voor tijd zelfs 10-9 van maakte. De laatste minuten waren hectisch waarbij Saturnus zelfs nog een groot deel met een dame minder speelde wegens een tijdstraf. Gescoord werd er niet meer en de winst was binnen.

Voor de mannen stond er een generale driekamp repetitie op het programma. In Zevenbergen werden de degens gekruist met US 2, ook competitie tegenstander, en de thuisvereniging Groene Ster 2 (1e klas). Volgens trainer/coach André van den Bosch is zijn team na een intensive voorbereiding terug op het niveau van voor de vakantie. Beide wedstrijden, die gelijk achter elkaar werden gespeeld, geven een goed beeld van de progressie die het team de laatste weken heeft doorgemaakt. Verdedigend is de ploeg zelfs verder, gezien het aantal tegendoelpunten en stops van de keepers. Ook het midden blok is compacter geworden. Aanvallend botsen de stijlen van vorig jaar en dit jaar nog veelvuldig met elkaar. Maar ook hier zit vooruitgang in en wordt hard gewerkt aan een oplossing van de situatie. De wedstrijden zaterdag gaven een wisselend beeld te zien. Van den Bosch was na afloop zeer tevreden over het geringe verval ten opzichte van de vorige wedstrijden. De wedstrijd tegen US eindigde gelijk (27-27) en van Groene Ster werd met 24-30 gewonnen. Van den Bosch; “we zijn er klaar voor. Wat de competitie gaat brengen is nog afwachten gezien het grote aantal nieuwe tegenstanders, maar het streven is om bij de eerste zes te eindigen”.

Zondag gaat de competitie voor de heren eindelijk van start. Er staat gelijk een pittige tegenstander op het programma. In Volendam wordt gespeeld tegen het reserve team van de gelijknamige Ere divisie club (13.45 uur). De vrouwen vervolgen hun veldcompetitie bij Roda’71 (13.15 uur).