Sport

Handbalcompetitie voorzichtig van start

Het afgelopen weekend is ook de handbalcompetitie weer voorzichtig van start gegaan. Waar mogelijk konden geplande wedstrijden weer worden gespeeld. Drechtsteden heren trainer Lazar Popov vond het nog niet verantwoord om zijn team voor de competitie het veld in te sturen. In de hoofdklasse C, waar de heren van Drechtsteden spelen, werden uiteindelijk alle wedstrijden afgelast. Bij de dames was er eenzelfde beeld. Trainer Raymond van der Staaij vond het echter wel verantwoord om te spelen. Hij was wel één van de weinige. In de tweede klas ging alleen de wedstrijd van de Drechtsteden dames tegen Saturnus Leiden door. 

Rode lantaarndrager Drechtsteden had wel gelijk een sterke tegenstander. Uit Leiden kwam Saturnus, de nummer 3 van de ranglijst, op bezoek. Gedurende een groot deel van de eerste helft was het een gelijk opgaande strijd. Duidelijk werd wel dat de thuisploeg tegen een gerenommeerde tegenstander ervaring mist. Daarbij kwam ook dat er in de aanval wat slordig met de kansen werd omgegaan met als resultaat enkele onnodige break-outs tegen. Het resulteerde in een 10-14 ruststand. In het tweede deel hetzelfde spelbeeld. Drechtsteden doet aardig mee, maar mist de finesse om het de tegenstander echt lastig te maken. Laura Gorter werd te weinig in stelling gebracht terwijl de snelle Iona Iroftei meer beheersing in haar spel moet brengen. Zodoende kan ze meer rendement halen uit kansen. Doelvrouw Dunja Berkhout (foto boven) behaalde opnieuw een ruime voldoende. Het werd uiteindelijk een 17-27 nederlaag.   

Het komende weekend mogen er alleen nog wedstrijden worden afgelast als blijkt dat een team door te veel corona besmettingen niet kan spelen. Wat dit gaat betekenen zal volgende week blijken. De dames gaan op bezoek bij midden-motor WPK/Westlandia 4. Zondagmiddag moet de ploeg om 15.10 uur aantreden in Naaldwijk. 

De heren hopen hun competitie zaterdagavond om 20.35 uur weer op te starten in Voorhout. Drechtsteden op plaats 3 (7-12) en Foreholte op plaats 7 (8-6) zullen dan weer gaan strijden om de punten. Wat er van de competitiewedstrijden terecht komt zal volgende week blijken. Wel heeft het Nederlands Handbal Verbond laten weten de competitie te willen afmaken. Dit betekent voor de mannen nog 15 (!) competitie wedstrijden die voor eind Mei moeten zijn afgewerkt. 

Foto: Ruud de Jong