Handballers blijven in het spoor van de koplopers

De handballers van Drechtsteden zijn zaterdag 26 maart 2022 door de winst van 35-27 op Hercules 2 in het spoor van de koplopers gebleven. Na een redelijk goede eerste helft volgde een mindere tweede, maar de overwinning kwam niet in gevaar.

De eerste helft was de thuisploeg scherp in de verdediging. Hercules had moeite om keeper Sven Stok te passeren. Dit blijkt ook uit het score verloop. Maar 11 keer wisten de gasten in de eerste helft het net aan de Drechtsteden kant te vinden. Aanvallend liep het aanvankelijk beter wat dan ook een ruststand opleverde van 16-11. De tweede helft startte vanuit de thuisploeg sterk. Drechtsteden bouwde een flinke voorsprong op (24-16). Met name Vincent Du Buisson en Nils Erkelens hadden met hun afstandsschoten vanaf de 9 meter succes. Verdedigend ging het daarna wat minder. Veel balverlies en in een rommelige fase kwam Hercules terug op drie punten (26-23). In de slot fase konden de bakens alsnog verzet worden wat resulteerde in een 35-27 overwinning. De A junioren Lukas Luijten en Hugo Wolthuis vulde de ploeg goed aan.

Door deze overwinning blijft de ploeg in het spoor van de Meeuwen, HMS/Achilles en D.W.S. Het beeld in de kopgroep is aardig vertroebeld omdat er een verschil is in gespeelde wedstrijden. De topper tussen HMS/Achilles en de Meeuwen werd met 20-23 gewonnen door de Rotterdammers. Op plek 4 heeft Drechtsteden één verliespunt meer als de Meeuwen, de ploeg waar drie punten tegen verspeelt werden en staan dus virtueel tweede.

Donderdag 31 maart 2022 kan er opnieuw een stapje in de goede richting worden gemaakt tijdens de inhaalwedstrijd met Celeritas/Houten (20.40 uur). Deze ploeg nog maar 8 wedstrijden gespeeld en staat op de laatste plaats. Maar zoals altijd zit het gevaar in een klein hoekje. Zondag speelt de ploeg opnieuw tegen Hercules. Nu in Den Haag, aanvang 14.35 uur.