Sport

Handballers doen wat verwacht werd

En dat is winnen van de nummer laatst S.V. ORION Z / G.S.C. 1 uit Goes. Maar zoals altijd in de sport moet het nog wel “even” gebeuren.

Na afloop sprak trainer André van den Bosch van een goede teamprestatie met veel onderscheppingen en werd er goed uitgestapt. Al snel kon de ploeg een voorsprong laten optekenen (10-5) en leek de wedstrijd al gauw op slot te gaan. Nadat de goed spelende Stephan Soeteman was gewisseld zakte het spelpeil en hielden de ploegen elkaar in evenwicht (17-12). Pas nadat Soeteman weer binnen de lijnen stond kon het verschil weer oplopen tot 23-15 bij rust.

In het tweede deel was er wederom een goede fase waarbij de thuisploeg weg liep bij de Zeeuwen tot 30-18. Opnieuw waren er fases waarbij het spelpeil zakte. Zeker in het laatste deel slonk de voorsprong van 34-21 naar 35-30. Toch kwam de winst niet in gevaar en won de ploeg met 37-31. Door de winst blijft de ploeg in de grote subtop op 6 punten van koploper Ventura.

Zaterdag staat er opnieuw een laagvlieger op het programma. In Zoetermeer is Gemini (21.00 uur) de tegenstander die met 7 punten op de één na laatste plaats staat. Saturnus zelf heeft 18 punten uit 14 wedstrijden. Let op, een kat in het nauw maakt rare sprongen.