Sport

Handballers Drechtsteden afgetroefd

Opnieuw was het puzzelen voor coach Lazar Popov om een team in elkaar te zetten. Naast de diverse blessures meldde Nils Erkelens zich ziek en had Stefan Soeteman door een blessure niet getraind. Julyan Baijens is net terug van een blessure en nog niet volledig inzetbaar.

Het was dan ook even wennen tijdens de eerste fase van de wedstrijd. Laagvlieger Roda’71 nam brutaal het initiatief en stond al snel op 5-1. Het koste Drechtsteden de nodige moeite om de juiste cadans te vinden. Maar gedurende de eerste helft kreeg de ploeg alsnog de greep terug op de wedstrijd. Er kwam een goede fase waarin Drechtsteden pech had, enige malen paal en lat, maar toch het gat verkleinde (13-10). Tijdens de laatste aanval voor rust werd opnieuw de paal geraakt en in plaats van 13-11 werd het nu in de rebound 14-10.

Ook na de rust probeerde Drechtsteden alles om de Rotterdammers te achterhalen. Het verschil bleef echter steeds op drie of vier treffers. Er werd met krachten gesmeten wat niet het gewenste resultaat opleverde. In tegendeel zelfs, het verschil werd groter (24-17). Steeds meer liet de ploeg de vertrouwde patronen los en trachtte op andere wijze de trein weer goed op de rails te krijgen. Helaas zonder resultaat met een 29-22 nederlaag tot gevolg. 

Na afloop was de ploeg teleurgesteld in het eind resultaat. Volgens Stefan Soeteman heeft de ploeg flink last van de smalle selectie. “Nu Vincent Du Buisson en Hugo Wolthuis geblesseerd zijn, Julyan Baijens net terug is van een blessure, Nils er vandaag ook niet was en ikzelf niet had kunnen trainen blijken we niet onvoldoende vervangers te hebben. Vanuit het tweede doet Jeffrey Keekstra het prima, maar dat is te weinig. Vanuit de junioren is de stap naar het eerste nog best groot. Vandaag stond ook trainer Lazar Popov weer regelmatig binnen de lijnen maar ook dat is natuurlijk niet gewenst. Toch denk ik dat we in het linker rijtje moeten kunnen meedraaien. Zeker zodra we weer enigszins compleet zijn. Zondag hebben we om 15.40 uur in eigen huis het nog puntloze D.W.S. 2 op bezoek. Een mooie gelegenheid om het geschonden blazoen weer op te krikken al zullen we ze zeker niet moeten onderschatten.”