Handballers Drechtsteden krijgen een pak slaag

De heren van Drechtsteden hebben zaterdagavond in Schiedam een flink pak rammel gekregen van Ventura. Door deze nederlaag zakt de ploeg snel richting de degradatie plekken.

Trainer/coach André de Waal was na afloop flink teleurgesteld in zijn ploeg. “Er stond een ongemotiveerd en ongeïnspireerd team binnen de lijnen. Van het uitgedachte strijdplan kwam niets terecht.” Het tempo van de Ridderkerkers was te laag waardoor de Schiedammers eenvoudig het voortouw konden nemen in de wedstrijd. Bij rust stond het al 19-12 en leek een goed resultaat ver weg. Diverse omzettingen in de tweede helft hadden niet het gewenste resultaat. Keeper Max Erkelens maakte in de tweede helft zijn debuut, maar vond niet de steun die je van de verdediging mag verwachten. Wat de Waal ook probeerde, Drechtsteden kon zich niet herpakken. Het eindresultaat was een kansloze 39-23 nederlaag.

Drechtsteden zakt nu naar de 10e plaats. Eén punt boven de degradatieplaatsen. De komende weken zijn cruciaal als eerst nummer 12 op bezoek komt (Helius) en daarna een bezoek gebracht wordt aan HC Zeeland, de huidige nummer 11. Zondag om 15.00 uur staat Helius in de Reyerhal. Uit werd met 23-23 een punt weg gegeven. Dit moet in de eigenhal zeker worden recht gezet.