Handballers Drechtsteden op koers voor de 2e plaats

Opnieuw stonden er twee wedstrijden binnen 48 uur op het handbal programma. Donderdag was, in en bij, Dongen de tegenstander. Zaterdag was HMS/Achilles in Utrecht de gastheer.  

Donderdag ontbraken bij Drechtsteden Vincent du Buisson en Stefan Soeteman, zij werden op prima wijze vervangen door de junioren Julyan Baijens en Lukas Luijten. Net als in de laatste wedstrijden stond het verdedigend goed. Rode lantaarn drager Dongen had moeite om een gaatje te vinden in de verdediging van de ploeg uit de Drechtsteden. Aanvallend had het iets beter gekund waardoor er maar een ruststand van 9-11 op het scorebord kwam. In het tweede deel kwam de ploeg aanvallend sterker voor de dag. Er ontstond een leuke tweede helft waarin zelfs trainer Lazar Popov enkele malen binnen de lijnen kwam. De overwinning kwam geen moment in gevaar en de wedstrijd kon ontspannen worden uitgespeeld met een 22-28 eindstand tot gevolg.

Zaterdagavond bij HMS/Achilles was het een andere wedstrijd. Enkele weken terug werd thuis nipt met 25-26 verloren. Nu waren het de Drechtsteden mannen die met een nipte 23-24 overwinning naar huis gingen. Net als in de thuiswedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Toch kon Drechtsteden in het eerste part een comfortabele voorsprong opbouwen (9-14). Helaas verdween deze voorsprong in het tweede part. Afspraken werden niet nagekomen en ook keeper Lennard Huisman had een minder goede fase. Het verschil werd rap teruggebracht tot één treffer. Maar Drechtsteden rechtte de rug en bleef knokken voor een goed resultaat. De eerder minder gelukkige Huisman zorgde met twee formidabele reddingen dat de zwaarbevochte punten mee terug gingen naar Ridderkerk.

Het kampioenschap in de hoofdklasse C wordt zo goed als zeker opgeëist door het Rotterdamse De Meeuwen. Plaats twee is ook belangrijk voor een eventuele extra promotie. De nummers twee van de vier Hoofdklasse zullen op 29 mei een toernooi spelen om de rangorde te bepalen voor de eventuele extra promotie plaatsen. Drechtsteden heeft nog twee finales te spelen. Zondag wordt om 11.15 uur gespeeld bij het in degradatie nood verkerende Twist in Vlaardingen. Daarna komt zaterdagavond 7 mei D.W.S. 2 naar Ridderkerk. Beiden moeten gewonnen worden waarna het afwachten is wat de concurrenten Gemini en D.W.S. in hun laatste vijf wedstrijden doen. Zij ontmoetten elkaar nog op de laatste (14/15 mei) competitie dag in Schiedam.  

Foto: Ruud de Jong