Handballers Drechtsteden voorlopig uitgespeeld

In tegenstelling tot andere sportbonden heeft het Nederlands Handbal Verbond besloten om de competitie niet stil te leggen. Als ploegen dit samen overeenkomen mag er gespeeld worden.

Drechtsteden heeft besloten, in overleg met trainer Lazar Popov, om met het eerste en tweede herenteam voorlopig geen competitiewedstrijden te spelen. “Het is jammer dat het NHV niet besloten heeft dit voor de hele wedstrijdsport te doen, zo krijg je nog meer verschillen in het aantal gespeelde wedstrijden. Daarnaast kan handbal op wedstrijdniveau niet zonder groepstrainingen en die zijn voorlopig stil gelegd”, bevestigt het bestuur. Overigens blijkt in de praktijk dat afgelopen weekend alle wedstrijden niet doorgingen. Voor volgende week staat er nog maar één wedstrijd in de hoofdklasse op het programma. In de breedte sport, lagere senioren en jeugd, gaan de wedstrijden voor zover mogelijk wel door. 

Bij de dames heeft de technische staf een andere afweging gemaakt. Zij willen de wedstrijden, indien beide teams dit willen, voorlopig wel spelen. Dit zal wekelijks worden bekeken. De wedstrijd van de dames op 5 december is dan ook “gewoon” gespeeld met een mooie 18-19 overwinning.