Handballers Drechtsteden weer van start

Nadat het seizoen vorig jaar abrupt werd afgebroken, zijn de handballers deze maand opnieuw met hun missie begonnen. De selecties bij de dames en heren zijn iets gewijzigd, maar de trainers die voor de ploegen staan zijn dezelfde als vorig seizoen. 

In augustus 2020 kon Drechtsteden, een samenwerking van de handbalverenigingen Conventus, DES’72 en Saturnus’72, melden dat zij er in geslaagd waren een opvolger te vinden voor Andre de Waal. Het werd de Macedoniër Lazar Popov (37, foto boven) die de herenselectie, die uitkomt in de hoofdklasse, naar een hoger handbalniveau te brengen. Het bleef vorig seizoen bij twee gewonnen competitie wedstrijden. Popov, die een internationaal handbal verleden heeft en in het voorjaar van 2020 zijn spelende carrière  afsloot bij Feyenoord handbal, is deze maand weer begonnen met de trainingen. Nadat de conditie op peil gebracht is staat september in het teken van het spelen van oefenwedstrijden. Op 2 oktober start de zaalcompetitie met een thuiswedstrijd in de eigen hal op het Reyerpark. “Het is wennen, na veel conditie trainingen hoop ik zo snel mogelijk weer een echte wedstrijd te kunnen spelen. Ook de spelers staan te trappelen van ongeduld”, zegt een enthousiaste trainer aan het begin van een hopelijk mooi seizoen.

Ook de dames van Drechtsteden, een combinatie van Conventus en Saturnus’72, zijn deze maand de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. Bij de dames staat Raymond van der Staay voor de selectie. Ook hij begon vorig seizoen aan een nieuwe uitdaging. De 55-jarige brigadier bij de politie Rotterdam Rijnmond stond in het begin van zijn carrière in de topsport selectie van Saturnus’72. De toenmalige Ridderkerker maakte rond 1989/1996 deel uit van de twee teams die uitkwamen in de op één na hoogste divisie van het handbalverbond. De Zwijndrechtenaar geeft al 15 jaar training op diverse niveaus bij Conventus. Dit jaar zal van der Staay opnieuw aan het werk gaan met een selectie die mutaties kent ten opzichte van vorig jaar. Hij staat dan ook voor een uitdaging om van de jonge selectie een eenheid te maken die in de tweede klas van de zaalcompetitie bovenin kan meedraaien. Voorlopig staat een oefenperiode van twee maanden op het programma voordat de zaalcompetitie eind oktober start. Hiervoor gebruikt de Zwijndrechtse trainer ook de veldcompetitie die zondag al start met een thuiswedstrijd in Zwijndrecht tegen EHC uit Leidschendam. (In tegenstelling tot de heren, spelen alles in Ridderkerk, werken de dames hun thuiswedstrijden afwisselend af in Zwijndrecht en Ridderkerk). Ook de dames staan te popelen om weer echt met hun sport bezig te zijn en wedstrijden te spelen.

Raymond van der Staay


Programma

Zondag 29 augustus:

Dames 12.45 uur Drechtsteden 1 – E.H.C. 1 (Zwijndrecht)