Handballers komen (nog) te kort

Tijdens de eerste thuiswedstrijd werd duidelijk dat de handballers van Drechtsteden nog net niet professioneel genoeg zijn om slimme gasten zoals Groene Ster tegenstand te bieden. “We speelden onder ons niveau omdat we te veel reageerden op de scheidsrechter en de tegenstander. De ploeg moet de randzaken overlaten aan de coach en handballen. Nu werd het een partijtje ravotten”, was de reactie van coach André de Waal na afloop.

Waar normaal twee scheidsrechters op een wedstrijd in de hoofdklasse staan, moest scheidsrechter André Schoenmakers het zaterdagavond doen zonder zijn zieke maat. Hij had zijn handen vol om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Soms leidde dit tot irritaties waar de geroutineerde gasten uit Zevenbergen het beste mee om gingen. Tot aan de 22e minuut (11-12) was het een wedstrijd met twee aan elkaar gewaagde ploegen. Drechtsteden kon een prima weerwoord geven op de snelle uitbraken van Groene Ster. Naar gelang de wedstrijd vorderde werd het spel aan de Drechtstede kant onrustiger. De gasten liepen uit naar 14-19 op slag van rust. Dit doelpunt, 3 seconde voor de rust, gaf een hoop commotie op het veld. Drechtsteden keeper, Brandon van Dalen, kwam hierbij vol in botsing met de doelpuntenmaker. Het leek in eerste instantie op een zware blessure voor de doelman. Nader onderzoek in het ziekenhuis leverde een flinke en pijnlijke kneuzing op aan het middenrif en ribben. Aangezien de doelman op het veld verzorgt moest worden liep de wedstrijd een onderbreking op van ruim 20 minuten. In het tweede part van de wedstrijd, met Lennard Huisman in het doel, namen de irritaties bij Drechtsteden verder toe. Groene Ster maakte hier gebruik van en liep uit naar 19-25. Aan beide kanten deelde scheidsrechter Schoenmaker tijdstraffen uit. Marco van Laar ontving er 3, dus rood, en moest de wedstrijd verder vanaf de tribune bekijken. Even leek de thuisclub nog te kunnen aanhaken, 25-28, maar Groene Ster speelde de wedstrijd professioneel uit. Het werd uiteindelijk 26-31.

Ondanks de nederlaag was De Waal niet negatief. “Uiteraard zijn er zaken die moeten verbeteren. In de voorbereiding zijn we door de Brabanders met flinke cijfers verslagen. Vanavond zaten we er dichterbij. Zij zijn slimmer waar wij nog moeten leren. Aanstaande zaterdag kunnen we bij Gemini (21.00 uur) ons van de nederlaag revancheren.

De dames vervolgen hun competitie nog op het veld. Zondag komt Roda’71 op bezoek.