Handballers missen te veel kansen

Het werd de wedstrijd van de gemiste kansen. Zowel bij de start als op het einde van de wedstrijd werden cruciale break-outs gemist. Verlies voor de mannen van Drechtsteden.

In het eerste deel van de wedstrijd gaf Drechtsteden teveel ruimte weg. De gastheren van Hercules 3 konden hierdoor de voorwaartsen van de gasten eenvoudig op afstand houden. Als er daarnaast nog drie breaks op rij worden gemist is het al gauw een lastige wedstrijd. Bij rust was het dan ook 15-13 in het voordeel van de ploeg uit Rijswijk. Deel 2 was beter. Drechtsteden was zowel aanvallend als verdedigend zelfs de bovenliggende partij. Uiteindelijk kon, op dat moment verdiend, worden aangehaakt (26-26). Helaas kon er geen punt op de i worden gezet. In de laatste fase van de wedstrijd werden zes aanvallen zonder doelpunten afgesloten. Hierdoor trok Hercules alsnog aan het langste eind met 29-27. Bij Drechtsteden stonden Jordy Vreugdenhil en Ralph van den Berg, onder de lat. Lennart Huisman bleef geblesseerd langs de kant.

Zaterdag treft de ploeg opnieuw een ploeg uit de grote middenmoot. Om 20.00 uur komt het Amsterdamse US 2 op bezoek. Een tegenstander waartegen in de voorbereiding met wisselend succes tegen is gespeeld.