Sport

Handballers naar derde plek

Het was even wennen in de tijdelijke thuishaven van Twist in Vlaardingen. Een ballonhal waar het wennen was aan het rond galmende geluid, het licht en het feit dat er niet met hars gespeeld mocht worden. Maar al snel was de ploeg geacclimatiseerd en kon de jacht beginnen.

Vanuit een gesloten verdediging, met een prima keepende Max Erkelens, kon Twist worden aangepakt. Omdat de Vlaardingers met een offensieve dekking speelde schakelde Drechtsteden al gauw over op twee cirkel spelers. De rust werd bereikt met een voorsprong (10-14). Ook in het tweede deel was Drechtsteden beter dan Twist. Lennard Huisman wisselde Max Erkelens af in het doel en was er ook weer veel speeltijd voor Julyan Baijens en Richard van Dijke. Ook coach Lazar Popov verscheen in deze wedstrijd, door de blessures van Vincent Du Buisson en Hugo Wolthuis, regelmatig binnen de lijnen. Drechtsteden speelde een goede wedstrijd en won verdiend met 20-26. Door deze overwinning schuift de ploeg op naar de derde plek. De afstand op koploper Feyenoord is drie punten. Volgens Stefan Soeteman is de sfeer binnen de ploeg goed en hoopt hij dat alle geblesseerden in januari weer volledig inzetbaar zijn. Momenteel wordt de ploeg regelmatig aangevuld met junioren en spelers uit het tweede. Dit tot tevredenheid van coach Lazar Popov die zeer content is met de kwaliteit van deze spelers.

Zondag wordt er eenmalig uitgeweken voor een thuiswedstrijd naar de Develsteinhal in Zwijndrecht. Om 14.00 uur komt de rode lantaarndrager Oliveo 2 op bezoek. Daarna volgen er dit kalenderjaar nog twee wedstrijden met daarbij op 11 december de topper bij Feyenoord.  

Foto: Ruud de Jong