Handballers nog te wisselvallig

De Drechtsteden handballers blijven wisselvallig presteren. Zaterdag was de ploeg op bezoek bij het puntloze Helius. Uiteindelijk mocht de ploeg nog in zijn handen knijpen met één punt!

De oorzaak kan gezocht worden in het verbod om met hars te spelen, maar grotendeels lag dit toch aan de ploeg zelf. Het eerste kwartier wist men zich nog enigszins te onderscheiden vanuit de snelle tegenaanval en lukte het ook nog wel om enkele openingen te forceren. Dit resulteerde in een 9-11 voorsprong na 16 minuten. Het team “vergat” echter te verdedigen, waardoor de thuisploeg het initiatief wist over te nemen, met als gevolg dat Helius bij rust  een 15-13 voorsprong had.

In de 2e helft werd het er niet beter op. Een tegen zichzelf spelend Drechtsteden lukte het niet om het tempo te verhogen en bleef achter de feiten aanlopen. Combinaties mislukten te veel en de afronding was veelal te slordig. Verdedigend had men het iets beter voor elkaar, zodat Helius niet verder kon uitlopen. Na 8 minuten zorgde Remco de Jong voor de gelijkmaker (16-16), maar Drechtsteden kon hier geen vervolg aangeven. Helius kwam weer op voorsprong en leek op weg naar een verrassende uitslag. In de 57e minuut kreeg Drechtsteden een man-meer op het veld en schakelde het direct over naar een 4:2 dekking in een laatste poging te redden wat er te redden was. De tactische zet slaagde, want dankzij het veroverde balbezit bezorgden Vincent Du Buisson en Justin Vlasblom alsnog een 23-23 eindstand en een punt, waarop misschien al niet meer gerekend werd.

Drechtsteden verblijft nu in de grote middenmoot op geruime afstand van de ongeslagen koploper Groene Ster. Zondag komt HC Zeeland om 14.30 uur op bezoek. De Zeeuwen hebben twee punten minder dan de gastheren.