Handballers, punt gewonnen of verloren?

Na afloop waren de meningen verdeeld. Hebben de handballers van Drechtsteden met het gelijke spel (27-27) nu een punt gewonnen of toch verloren? De feiten op rij, even voor tijd nog twee treffers voor, maar in de laatste minuut weer gelijk met de bal voor de tegenstander. Dus een nederlaag was zeer dichtbij.

Zonder Vincent Du Buisson en trainer coach Lazar Popov stond zondag de ontmoeting met Roda’71 op het programma. Sven Stok nam de honneurs waar als coach en de junioren Bart Krabbendam, Fabian Baijens en Stein Toes complementeerde de ploeg. De start was veel belovend, in de 13e minuut stond het 7-4, stond het verdedigend goed en was het aanvallend ook een prima. O.a. een fraaie treffer van Fabyan Baijens, mooi aangegooid door Marco van Laar, en het stond 14-10 in de 20e minuut. De laatste 7 minuten van de eerste helft was het “ren je rot”, met andere woorden zeer rommelig met enkele tijdstraffen van het scheidsrechters koppel Van Heeckeren van Brandsenburg en Hofman. In totaal verdeelde het duo 9 tijdstraffen over beide teams (4-5). Het werd spannend (16-15). Roda’71 had de smaak te pakken al was het toch 18-16 bij rust. In het tweede gedeelte van de wedstrijd ontspon zich een leuke wedstrijd met twee aan elkaar gewaagde teams. Bij Drechtsteden kregen de junioren ook redelijk wat speeltijd. Tussen de 10e en 15e minuut liep de ploeg naar 24-20 en leek de buit binnen. In de race om het karwei af te maken werd er soms te snel afgerond. Sven Stok zou na afloop dan ook zeggen dat zijn ploeg het naliet om geduld op te brengen. “We gingen hierdoor fouten maken waardoor Roda weer kon aanhaken”. In de 22e minuut stond het nog 25-23, daarna 25-25 en via een strafworp van Marco van Laar werd het 26-25. “Hier had de wedstrijd definitief in het slot gegooid moeten worden. We hadden zelfs twee minuten een man meer, maar de scheidsrechters lieten tot twee keer toe dat de tegenstander de bal veel te lang kon rondspelen (tijdspel).” Roda kwam op 26-26 en zelfs 26-27. In een uiterste krachtsinspanning werd het toch weer 27-27 op 60 seconde voor het einde. Roda aan de bal voor de overwinning, maar verloor de bal 14 seconde voor het slot. Het had toen nog gekund voor Drechtsteden, maar de break-out strandde op de achterlijn.

De laatste weken ging het binnen het team vooral over het zichzelf te kort doen. Zondag, met de prima spelende junioren, was er weer even een (zuinige) lach op het gezicht. Niet verloren, maar ook niet gewonnen. Iets wat tot de mogelijkheden had kunnen behoren als de ploeg nog meer de rust had bewaard. Enkele spelbepalende spelers moeten zich niet hun ritme laten halen. Nergens voor nodig, ze hebben kwaliteit zat. Pas op 12 maart gaat de competitie verder met een uitwedstrijd bij D.W.S. 2.