Handballers Saturnus’72 beëindigen zaalcompetitie met winst

De mannen zijn door een verdiende overwinning op, en bij Hercules, gedeeld vierde geworden in de hoofdklasse. Een prima prestatie van een ploeg die in de laatste fase van de competitie te maken kreeg met enkele flinke blessure gevallen.

In de eerste helft kwam Saturnus’72 eerst op voorsprong (7-10) alvorens, na enkele foute aanspeelmomenten in de aanval, weer op achterstand kwam. Verdedigend liep het ook niet altijd even goed waardoor er een negatieve rust (17-15) op het scorebord stond. Tijdens de rust heeft coach André van den Bosch enkele wijzigingen aangebracht waardoor het verdedigend dicht zat. Waar het verdedigend beter ging had Saturnus in het eerste deel van de tweede helft wel wat meer moeite met de aanval. Maar nadat Stefan Soeteman enkele malen verwoestend had uitgehaald kwam er een positieve stand op het scorebord die twee minuten voor tijd een tussenstand opleverde van 30-33. In de laatste twee minuten werd het nog even heet onder de voeten, maar de winst werd met 32-33 verdiend binnen gehaald.

Bij Saturnus zaten Danny Kanters en Vincent Du Buisson nog geblesseerd op de tribune. Hun vervangers, Maurice van Dijken, Ferdy van der Jagt en junior Wesley Tarmond waren hun waardige vervangers. Met deze overwinning eindigt Saturnus op een gedeelde vierde plaats met 24 punten uit 22 wedstrijden. H.V.O.S. werd kampioen en S.V. Orion/G.S.C. degradeerde.