Handballers Saturnus’72 houden punten in Ridderkerk

Saturnus’72 miste zaterdagavond twee basisspelers met zware blessures aan hand en vingers. Vincent Du Buison en Danny Kanters komen daardoor dit seizoen niet meer in actie. Vervangers waren Maurice van Dijken, Wesley Tarmond en Leroy Diaz.

Net als een week eerder zat het ook nu weer verdedigend goed in elkaar. Het Haagse SOS-Kwieksport had het dan ook in het eerste deel van de wedstrijd duidelijk moeilijk (4-1 / 8-5). De gasten schuwde het fysieke geweld echter niet, zeker omdat het scheidsrechters koppel Grootveld en Pranger onvoldoende optrad, en bleven daardoor in de wedstrijd. Na de rust (12-10) kon de voorsprong worden uitgebouwd naar 17-11. Justin Vlasblom was in deze periode productief, scoorde veel maar had nog iets effectiever kunnen zijn. Nadat Kwieksport hardhandig mandekking ging geven, niet gehinderd door de scheidsrechters, kreeg Saturnus het even zwaar. Na 20-16 stond het 10 minuten voor het einde zelfs 21-21. Maurice van Dijken doorbrak de mindere periode en gaf Saturnus weer enige lucht met een fraaie treffer (23-21). Het werd een tumultueuze slotfase, met onder andere een flink opstootje, waarbij Saturnus toch verdiend de winst met 26-24 binnen harkte. Op het wedstrijd formulier prijkte na afloop ook nog twee rode kaarten waarbij voor Saturnus ook nog de verkeerde naam was genoteerd. Junior Wesley Tarmond kreeg deze kaart toebedeeld waar hij nog geen gele kaart of tijdstraf had gehad.

Saturnus verblijft nu met 22 punten op een gedeelde vierde plek. Over twee weken staat de laatste wedstrijd op het programma bij Hercules in Rijswijk (13.40 uur). Ook een ploeg met evenveel punten als Saturnus. In Ridderkerk werd het in december nog 32-26.