Handballers Saturnus’72 maken vorderingen

De dames van Saturnus’72 maken voorderingen in de aanloop naar de zaalcompetitie via de veldcompetitie. Het mannenteam van Drechtsteden (combinatie van D.E.S.’72, Conventus en Saturnus’72) krijgt via diverse oefenwedstrijden steeds meer vorm.

In navolging op de eerste (verloren) competitiewedstrijd was de thuiswedstrijd tegen VENECO/VELO aanzienlijk beter. Met name de eerste helft waren beiden ploegen aan elkaar gewaagd. Met attractief handbal hielden beide ploegen elkaar tot de rust in evenwicht (10-10). Na de rust was er een korte dip van zo’n 10 minuten in het spel van de thuisploeg waardoor de gasten een 10-14 voorsprong konden nemen. Na de dip herstelde Saturnus’72 zich goed. Opnieuw waren beide teams aan elkaar gewaagd. Saturnus was zelfs iets beter, maar kon het verschil van 4 treffers niet meer goed maken en verloor uiteindelijk met 18-20. Ondanks de nederlaag was coach Dylan Muller tevreden. “We maken vorderingen. De opdracht om harder te verdedigen en niet te lief te zijn werd letterlijk en ook figuurlijk opgevolgd. Brigitte Stout leverde dit 3 tijdstraffen op en dus rood. De helaas regelmatig voorkomende dip kostte ons de overwinning”. Bij Saturnus ontbraken Romy en Demi Muller.

De mannen oefenen er lustig op los. Vorige week woensdag kwam tweede divisionist Atomium’61 op bezoek. Deze ploeg speelde in een hogere versnelling dan de thuisploeg. Voor de thee kon Drechtsteden de Rotterdammers nog wel bijhouden (14-17), maar na de rust bleek Atomium nog een maatje te groot (23-31). Zaterdagavond stond een driekamp op het programma met Helius en Groene Ster. Wederom een moment om de grote selectie te testen. Tegen Helius werd uit een ander vaatje getapt dan eerder die week. Verdedigend zat het goed dicht en aanvallend was het zelfs bij vlagen uitstekend. Toch waren er in deze wedstrijd enkele momenten dat de ploeg terug viel. Het resultaat was 13-13 bij rust en een 23-25 nederlaag. De tweede wedstrijd was er één met twee gezichten. Het eerste gedeelte goed en (opnieuw) sterk (13-15) maar een matige tweede die uitmondde in een flinke nederlaag met 23-34. Volgens van der Waal maakt de ploeg vorderingen en moet er nog gewerkt worden aan de scherpte en de terugval in de wedstrijden.

Dit weekend wordt een afsluitend toernooi gespeeld in Stiens (Friesland). Daarna moet duidelijk zijn hoe de ploeg eruit gaat zien bij de start van de competitie op 29 september.

De dames hebben zondag een organisatorisch probleem. Er kan worden geoefend bij HMC tussen 10.30 en 13.00 uur maar er moet ook voor de veldcompetitie gespeeld worden bij Stompwijk’92 (12.55 uur). Mogelijk dat deze wedstrijd wordt verschoven naar een andere datum en/of tijdstip.