Handballers Saturnus’72 naar derde plek

Enkele onnodige nederlagen en de ploeg had eerste kunnen staan in de hoofdklasse. Nu is het verschil met koploper Ventura nog steeds vier punten.

Zondag kwam de nummer drie, Celeritas uit Bunnik, naar Ridderkerk. Uit was het nog een zwakke 26-20 nederlaag. Zondag was het echter een andere wedstrijd. Na een kortstondige achterstand (2-4) draaide de machine op volle toeren en was het verschil in de 12e minuut omgezet in een 9-6 voorsprong. Saturnus speelde goed, geconcentreerd en vanuit een gesloten verdediging met keeper Lennard Huisman in goede vorm. Het verschil liep op naar 19-12 en 22-17 bij de rust. In deel twee werd het goede spel doorgezet.

De enige opvallende wissel was keeper Ralph van de Berg die het doel verdedigde op dezelfde sublieme wijze als zijn voorganger in de eerste helft. Pas half de tweede helft, 28-21, kwam was er een iet wat mindere fase. Saturnus werd slordiger en wilde te snel afronden. Danny Kanters moest met een enkel blessure naar de kant en het verschil werd iets kleiner (31-26). Maar verder liet de ploeg het niet komen (34-27) en kon Van den Bosch met een gerust hart de basis wat meer wisselen. Het eindresultaat was een verdiende 38-30 overwinning.

Zondag staat de kraker met H.V.O.S. op het programma. Deze ploeg is in hevig gevecht met Ventura om het kampioenschap (1e Ventura met 16-24, 2e H.V.O.S. met 16-23 en 3e Saturnus met 16-20). Voor Saturnus een mooie gelegenheid om te laten zien dat zij ook met de bovenste kunnen meedoen. De wedstrijd begint in Spijkenisse om 12.00 uur.