Handballers Saturnus’72 op vakantie

Zondag stonden op een warm Reyerpark de laatste competitiewedstrijden op het programma. Het met vijf jeugdige invallers gevulde heren team verloor nipt van Snelwiek. De dames hadden niet alleen last van de tegenstanders, maar vonden het jeugdige scheidsrechters koppel Vethaak en Bierenbroodspot niet altijd aan hun zijde.

Het was voor de heren wel even wennen. Zonder Vincent Du Buisson, Stefan Soeteman en Bernard Verkade patronen lopen met vier jeugdspelers (Brent Muller, Wesley Tarmond, Leroy Diaz en Robert van der Molen) en Michael Robbe uit het tweede. Maar nadat het in de eerste helft even wennen was ontstond er een leuk en attractief tweede deel. Tegenstander Snelwiek had zondag ook aanvulling nodig, maar die kwamen uit het eerste divisie zaal team. In het eerste deel konden de gasten uit Rotterdam dan ook een 15-18 voorsprong op het scorebord brengen. In het tweede deel waren de ploegen aan elkaar gewaagd en scoorde evenveel doelpunten. Maar de eerder ontstane achterstand kon niet worden verkleind waardoor er uiteindelijk met 31-34 werd verloren. Scheidend coach Dylan Muller had na afloop dan ook geen slecht gevoel. “Helaas wel verloren, maar het was een leuke wedstrijd met goede jeugdige aanwas. Ik kan dan ook dit team met een gerust hart doorgeven aan mijn opvolger”.

Lindsey Rijsdijk

Bij de dames was afscheid nemend coach Lindsey Rijsdijk teleurgesteld. “Ik had deze wedstrijd graag winnend afgesloten. De kansen waren er, maar we hadden geen geluk bij de beslissingen van het jeugdige scheidsrechters koppel. Jammer, maar dat kan zo gebeuren”. Voor de rust kwam de ploeg tegen Twist 2 uit Vlaardingen al snel op achterstand (0-2) maar ook binnen drie minuten was het weer 3-2. Saturnus bouwde de voorsprong uit naar 7-4 maar zag dit bij rust weer ingehaald (7-7). Na de rust leek Saturnus de wedstrijd naar zich toe te trekken (10-8), maar een mindere fase, veel strafworpen tegen, en het was 10-12. Deze klap kwam Saturnus niet meer te boven en een nederlaag met 14-17 was een feit.

Door deze nederlaag eindigt de dames ploeg op een ietwat teleurstellende vijfde plek met 14 punten uit 14 wedstrijden. De mannen eindigde met 8 punten uit 11 wedstrijden op een vierde plaats. Hierbij is de gestaakte wedstrijd (regen) tegen Oliveo niet meegerekend. Mannen coach Dylan Muller zal een overstap maken naar de dames. Hij neemt het stokje over van interim coach Lindsey Rijsdijk. André van de Bosch zal binnenkort worden gepresenteerd als mannen coach. Sven Stok zal de A junioren onder zijn hoede gaan nemen.