Handballers Saturnus’72 stellen teleur, onverwachte nederlaag?

“Onverwachts verloren? Als je alleen de stand op de ranglijst zou bekijken wel. Er lijkt de laatste tijd een verschil in uit en thuisduels. Hoe dat komt?” Trainer André van de Bosch zoekt naar de oorzaak.

“Tot aan de 45e minuut gaat het gelijk op (21-21) en zijn er al heel veel kansen gemist. Gemini komt dan op 24-22 en het geloof in een goede afloop vloeit weg. De verdediging verzuimd in te grijpen en rugdekking te geven en een onnodige nederlaag is weer een feit.” Dit verklaart de nederlaag van afgelopen zaterdag bij laagvlieger Gemini in Zoetermeer. Maar waarom dit gebeurt blijft een raadsel.

De ploeg is technisch sterker dan de tegenstander maar mist te veel kansen om het de tegenstander lastig te maken. Ook verdedigend worden soms de verkeerde keuzes gemaakt. Bij rust (15-16) lijkt de schade nog herstelbaar. Maar uiteindelijk lukt het niet om het vizier bij te stellen. Door de nederlaag (31-25) zakt de ploeg naar de grijze middenmoot. Om het seizoen nog enigszins glans te geven moet het vizier worden bijgesteld en zal er zondag om 15.15 uur tegen Celeritas uit een ander vaatje moeten worden getapt.