Sport

Handballers Saturnus’72 terug van kerstvakantie

Donderdag gaan de dames van Saturnus’72 weer op het veld na de kerstvakantie. Om 19.00 uur komt T.O.G.B. 2 op de koffie. De heren starten zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Helius (20.30 uur).  

De dames starten deel twee van de zaalcompetitie met twee thuiswedstrijden. Eerst donderdag de inhaalwedstrijd tegen T.O.G.B. 2 en zaterdag om 19.00 uur tegen Helius. Twee mogelijkheden om de laatste plek te verlaten. Coach Renate Witsiers kan pas aan het einde van de maand weer beschikken over een voltallig team. Dan is ook o.a. Marlous Bode terug van een stage in het buitenland. Nu wordt het team aangevuld met spelers uit het midweekse team. Toch beschikt de ploeg over voldoende kwaliteit om in de middenmoot van de tweede klas te kunnen meedraaien. Dan moet de ploeg natuurlijk niet het kaas van het brood laten eten zoals dat gebeurde net voor de kerst. Toen werd geflatteerd verloren van Verburch (11-21). 

De mannen zijn op plek drie de koploper van de grote middenmoot in de hoofdklasse C. In december brachten drie overwinningen op rij de ploeg weer hoog in het linker rijtje. Coach Remco de Jong was blij met de overwinningen, maar niet altijd met het vertoonde spel. “Met name op momenten dat we achter komen of het wat minder gaat, moeten we niet in paniek raken. Ons eigen spel blijven spelen en niet zo maar op het doel van de tegenstander schieten. We moeten zorgvuldiger zijn”. Zaterdag komt Helius op bezoek. In de heen wedstrijd werd nipt met 31-29 verloren. De Jong reageerde toen na de nederlaag met; Bekende probleempjes kwamen weer bovendrijven, o.a. te snel willen afronden en wat slordigheidjes, maar als die eruit zijn kunnen we echt punten gaan pakken”.Zaterdag kan de ploeg laten zien dat het “bekende probleem” onder controle is. Dat handballers meer kunnen bleek afgelopen zaterdag nog. De ploeg van de Jong won met overmacht de Pub quiz die op voortreffelijke wijze door de activiteiten commissie van de club was georganiseerd.  

Foto: Ruud de Jong